Häälekad kajakad panid kirjandushuvilised raamatute üle pead murdma

Maarja-Liis Orgmets
, Lemmiku portaali toimetaja
Copy
Kajakad Harju Maakonnarammatukogu akna taga. Foto on illustratiivne
Kajakad Harju Maakonnarammatukogu akna taga. Foto on illustratiivne Foto: Kaja Hõimoja/Harju Maakonnaraamatukogu

Harju maakonnaraamatukogu akna taha ilmunud kajakad algatasid kirjandushuviliste seas elava arutelu.

Harju maakonnaraamatukogu töötajates on viimastel päevadel elevust tekitanud isemoodi külalised, täpsemalt kaks piltilusat kajakat, kes ilmusid esimest korda raamatukogu akende taha eile hommikul. Ka täna on neid seal mitu korda näha olnud, kui nad jalutavad ühe akna tagant teise taha. «Meie raamatukogul on klaasseinad, mis on õue poolt kaitstud päikesekaitsekiledega. Tõenäoliselt nägid nad enda peegelpilti ja pidasid seal nähtud kajaka kuju rivaaliks,» ütles vanemraamatukoguhoidja Eve Eelmäe Lemmikule.

Kajakad teevad kõik endast oleneva, et ennast nähtavaks-kuuldavaks teha. «Märkasime-kuulsime neid siis, kui üle raamatukogu hakkasid kostma kõvad kolksatused - suurem kajakas peksis nokaga vastu akent. Täpselt sama jätkus ka täna. Muidugi saatis seda ka kõva kisa. Elevust tõi see raamatukogusse palju,» kirjeldas Eelmäe.

Raamatukogu postitas pildi kajakatest ka oma sotsiaalmeedia kontole, algatades seal arutelu, millist raamatut võivad sulelised nõuda. «Ei tea, kas oleks sobinud Johanna Merikajaka raamat «Kajakalaulud» või hoopis Anton Tšehhovi «Kajakas»,» seisis Harju maakonnaraamatukogu sotsiaalmeedia postituses.

Arutelu jätkus lugemishuviliste Facebooki grupis, kus kommenteerijad tõid lisaks erinevas variandis linnunimesid sisaldavatele ilukirjandusteostele välja ka kalastamise ja kalatoitude retseptidega seotud raamatuid.

Raamatukogu laenutab raamatuid endiselt kontaktivabalt ... Täna hommikul nõudsid kaks uut lugejat häälekalt akna taga...

Posted by Harju Maakonnaraamatukogu on Esmaspäev, 19. aprill 2021
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles