Üks elu päästetud: auto alla jäänud taksikutsikale tehti keerukas operatsioon

lemmik.postimees.ee
Copy
Täpi vahetult enne kliinikust lahkumist.
Täpi vahetult enne kliinikust lahkumist. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Auto alla jäänud taksikutsikas Täpi elu päästmiseks tegid veterinaarid keeruka vaagnaluuoperatsiooni, millest koer edukalt taastus.

Aprillikuu esimesel nädalavahetusel jäi oma kodu hoovis õnnetult auto alla 4-kuune taksikutsikas Täpi (tutvu looga SIIN). Vigastada saanud koer vajas operatsiooni, aga kuna perekonnal endal selleks rahalisi vahendeid polnud, hakkasid nad Eestimaa Loomakaitse Liidu vahendusel Täpi ravikulude katmiseks annetusi koguma.

Hea meel on edastada, et Täpi sai vajaliku toetusraha kokku ning 6. aprillil tehti talle Eesti Maaülikooli Loomakliinikus vaagnaluude operatsioon. «Dr. Hõimu sõnul olid vigastused arvatust tõsisemad ning operatsioon pikem ja keerulisem. Vaagen tuli kokku panna kolmest kohast ning oli oht vigastada ka närve,» teatas Eestimaa Loomakaitse Liit, et operatsioon oli arvatust keerulisem.

Täpit opereeris kaks kirurgi ning lõikus kestis pool päeva.

Täpi haav pärast operatsiooni.
Täpi haav pärast operatsiooni. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Kui alguses arvati, et kutsikas võiks koju saada juba järgmisel päeval, siis hommikul selgus, et kojuminekuks on siiski liiga vara, kuna kutsikat kiusas liiga tugev valu ning ta pidi jääma veel arstide kriitilise pilgu alla.

Kokku annetati Täpile üle 2669 euro, mis oli piisav summa tema ravikulude katmiseks.

Praeguseks on koer kodusel ravil, kuigi peab aeg-ajalt ka kliinikus kontrollis käima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles