Täna tähistatakse lemmikloomapäeva

Postimees
Copy
Roberti lemmikloom Tupsu
Roberti lemmikloom Tupsu Foto: Erakogu

Eestimaalastel on tuhandeid lemmikuid, kellele on tänane päev pühendatud, sest just 11. aprillil peetakse rahvusvahelist lemmikloomapäeva.

Põllumajandus- ja toiduameti loomatervise ja -heaoluosakonna peaspetsialisti Darja Injukina sõnul on Eestis palju lemmikloomi, kes pole just kõik harjumuspärased neljajalgsed sõbrad. «Lisaks kassidele ja koertele peavad eestlased lemmikutena veel näiteks roomajaid, närilisi, ämblikke ja linde,» ütles Injukina.

Juba lemmiklooma ostes on oluline tutvuda looma kasvukeskkonnaga, küsida müüjalt vajalikke dokumente ning enne ostu lemmikuga ka tutvust teha. «Ostjal on alati õigus lasta loom veterinaararstil üle vaadata ning sõlmida müüjaga kirjalik ostu-müügileping, et ei tuleks ette halbu üllatusi, näiteks looma tervise kohta. Kahtluste ja kõhkluste korral on igaühel õigus tehingust loobuda,» toonitas Injukina.

Kuna looma ravi võib tihtipeale osutuda kulukaks, siis tuleb kindlasti läbi mõelda, kas suudetakse tagada lemmikule vajalik ravi, mis on loomaomaniku kohustus. Lisaks ravile on oluline ka looma vaktsineerimine, sest see aitab ära hoida haiguseid, mis võivad olla isegi surmavad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles