Päästeliit hakkab välja andma veepäästekoerte tasemetunnistusi

lemmik.postimees.ee
Copy
Newfoundlandi koer sobib ideaalselt vetelpäästjaks.
Newfoundlandi koer sobib ideaalselt vetelpäästjaks. Foto: Shutterstock

Neljajalgsete vabatahtlike veepäästjate abiliste kvalifikatsioon on Eestis siiani olnud reguleerimata. Uus väljatöötatud reglement on esimene seda tühikut täitev juhend.

Päästeliit hakkab koostöös Elva VTÜ veepääste grupiga «Märjad Käpad» välja andma veepäästekoerte sertifikaate ehk tasemetunnistusi. Elva VTÜ veepääste grupp «Märjad Käpad» on välja töötanud põhjaliku veepäästekoera ja vabatahtliku päästja-koerajuhi kvalifikatsiooni hindamise juhendi. Juhendi koostajad on Valvi Väli ja Aare Ööpik.

«Väga hea meel on tõdeda, et meie vabatahtlikud päästjad on vaieldamatult tipptasemel tegijad,» rääkis Päästeliidu juhatuse esimees Piia Kallas, lisades, et eksameid hakkavad tegema rahvusvahelisel tasemel tunnustatud veepääste instruktorid.

Eksamil hinnatakse koera ja inimese meeskondliku võimekust lahendada erinevaid ülesandeid elupäästevõimekuse näitamiseks. Kui algtasemel on põhirõhk koera individuaalsetel ülesannetel, hindamaks tema kuulekust, käitumist, käskudest arusaamist ja ülesannete sooritust, siis järgnevatel tasemetel on põhirõhk inimese ja koera meeskonnatööle erinevate veepäästeülesannete lahendamisel, kus hinnatakse igale osapoolele kindlaksmääratud rolli.

Veepääste grupp «Märjad käpad» on aastaid edukalt osalenud rahvusvahelistel tasemevõistlustel, läbi viinud lastelaagreid veeohutuse teemadel ja taganud ohutust veespordiüritustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles