Probleem püsib: koeraomanikud lasevad lemmikutel linnas lahtiselt ringi joosta

lemmik.postimees.ee
Copy
Koer. Pilt on illustreeriv.
Koer. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tallinna munitsipaalpolitsei saab iga päev vähemalt ühe kaebuse lahtiselt ringi jooksva koera kohta, kuid selle leevendamiseks pole neil suurt midagi teha.

Kuigi koeri ei tohi seaduse kohaselt linnaruumis lahtiselt ringi jooksutada, alustab Tallinna munitsipaalpolitsei menetlusi vaid tõsisemate rikkumiste korral, tehes pigem kontrollreide ja suulisi hoiatusi, mille aga koeraomanikud tavaliselt välja naeravad.

«Kui kaugelt on näha, et meie auto või vormis inimene tuleb, siis omanikud jooksevad kohe koera juurde ning panevad ta rihma otsa või võtavad sülle. Tänane juhtum oligi, kus üks mees võttis meid nähes koera sülle ja lubas ta süles koju viia,» rääkis munitsipaalpolitsei Lasnamäe piirkonna peainspektor Šahrijar Abdullajev TV3 uudistesaatele «Seitsmesed uudised».

Loomakaitseorganisatsiooni esindaja paneb koeraomanikele südamele, et lahtiselt ringi jooksev koer ei kujuta endast ohtu ainult teistele, vaid võib ka ise vigastada saada, sattudes näiteks mõne rihma otsas jalutava koeraga konflikti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles