Eesti veterinaar päästab Aafrika metsloomi salaküttide eest

lemmik.postimees.ee
Copy
Aleksandr Semjonovile on kõige hingelähedasemaks loomaks elevant. Huvitav fakt on aga see, et selle suure looma uinutamiseks kulub vaid 1 milliliiter tuimastit.
Aleksandr Semjonovile on kõige hingelähedasemaks loomaks elevant. Huvitav fakt on aga see, et selle suure looma uinutamiseks kulub vaid 1 milliliiter tuimastit. Foto: Erakogu

Eesti Maaülikooli loomakliiniku ülemarst Aleksandr Semjonov käib tihti ravimas siinmail väga eksootilisena näivaid loomi ning rääkis Tartu Postimehele, mida see töö endast kujutab.

Loomi käib Aleksandr Semjonov ravimas nii Aafrikas kui ka Indias, samuti on tal patsiente Euroopa ja Aasia loomaaedades, vahendab Tartu Postimees. Eksootiliste loomade hulka, keda ta on ravinud, kuuluvad näiteks elevandid, lõvid, gepardid ja ninasarvikud.

Lõuna-Aafrikas on mees käinud ninasarvikutel sarvi eemaldamas, et kaitsta neid väljasuremisohus loomi salaküttide eest. Semjonov, kelle eriala on anestesioloogia, aitab loomad uimastada. «Loomulikult ei ole see ideaalne olukord, aga kui ninasarvikud on salaküttide sihtmärk just sarvede pärast, siis peame loomade kaitsmiseks neilt sarved eemaldama,» sõnas mees, ning lisas, et ninasarvik saab ilma sarveta kenasti elada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles