PILDID SÜNDMUSKOHALT ⟩ Narvas vajas päästmist kaheksa meetri kõrguselt kukkunud teenistuskoer

lemmik.postimees.ee
Copy
Päästeoperatsioon sündmuskohal
Päästeoperatsioon sündmuskohal Foto: Roman Valuiskihh/erakogu

Narvas päästeti eile kaheksa meetri kõrguselt alla kukkunud maksu- ja tolliameti teenistuskoer, kes õnneks tõsiselt vigastada ei saanud.

17. märtsil kell 11.22 sai häirekeskus väljakutse, kus paluti kiiresti abi maksu- ja tolliameti teenistuskoera päästmiseks. Koer oli kukkunud treeningu käigus Narvas Kreenholmi saarel Kuivajõesängi. Kuna seal kohas puudub kaitsemüür, siis koer ei märganud seda ning hüppas alla. Koer kukkus ligi kaheksa meetri kõrguselt ja jäi abitus seisundis kalda äärde lamama.

Kohale saabunud päästjad panid teenistuskoera kolmnurkrakmetesse ja tõstsid nööripäästevarustuse abil üles. Päästeoperatsioonist näed pilte allpool!

Päästeoperatsioon sündmuskohal.
Päästeoperatsioon sündmuskohal. Foto: Roman Valuiskihh/erakogu
Päästeoperatsioon sündmuskohal.
Päästeoperatsioon sündmuskohal. Foto: Roman Valuiskihh/erakogu

Üles jõudes suutis koer oma käppadele toetuda ning ta viidi Narva loomakliinikusse kontrolli.

Maksu- ja tolliameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Gea Otsa ütles Lemmikule, et koer tunneb end hästi ja ei saanud õnneks viga. Teenistuskoer, 9-aastane labradori retriiver oli öösel loomaarsti juures jälgimise all ja saab täna juba koju. «Suurim ja südamlik tänu Narva päästekomandole kiire ja hooliva tegutsemise eest!» avaldas Otsa tänu päästjatele.

Päästeamet tuletab meelde, et eilsest kehtib üle kogu Eesti siseveekogude jääle mineku keeld. Soojad ja vihmased ilmad on jääolud muutnud ohtlikuks ning keelu eesmärk on ennetada traagilisi veeõnnetusi.

Jääaluse vee temperatuur on vaid paar kraadi üle nulli – nii külmas vees kaotab täiskasvanud inimene tegevusvõime kümmekonna minutiga, lapsed veel kiiremini. See tähendab, et praegustes oludes kaasnevad veekogul juhtunud õnnetustega sageli traagilised tagajärjed.

Päästjad patrullivad veekogude ääres, et kontrollida jääle mineku keelu täitmist ning paigaldavad populaarsemate veekogude äärde keelavaid ja ohtude eest hoiatavaid plakateid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles