Loomaarst vastab: miks kass karvapalle välja ei oksenda? (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Loomapidamine toob palju rõõmu, ent kohati ka palju muresid. Loomaarstid annavad Lemmikus nõu, mida ette võtta, kui miski neljajalgset vaevab.

Lemmiku toimetusele saabus lugeja küsimus: «Tere! Minu kass ei oksenda karvapalle välja. Ta hakkab öökima nagu kõik kassid, aga siis neelab karvapalli hoopis alla. Kas ta väljutab selle siis teistpidi või peaks pöörduma arsti juurde?».

Vastab loomaarst Kertu Kivirand PetCity loomakliinikust.

Kui kassid karvapalle oksendavad, siis need ka väljuvad suu kaudu. Kui kass öögib ega väljuta midagi, ei ole tegu karvapalli oksendamisega. Samuti ei ole öökimine kasside jaoks normaalne ning seda ei tee kõik kassid, vaid tegu on terviseprobleemiga. Soovitame pöörduda loomaarsti vastuvõtule.

Saada oma lemmiklooma puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Saada küsimus läbi alloleva vihjekasti!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles