JÄRELHÜÜE ⟩ Narkokoer Deily oli suur laste sõber ja armastas peenrast lilli nuusutada

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Pilt Deilyst, kui ta 2020. aasta jaanuaris pensionile saadeti.
Pilt Deilyst, kui ta 2020. aasta jaanuaris pensionile saadeti. Foto: Marianne Ubaleht / PPA

Eile lahkus vikerkaare taha Põhja prefektuuri teenistuskoer Deily, kelle karjäär hõlmas nii lastega suhtlemist kui ka narkootikumide tagaajamist, milles ta tänu oma suurepärasele treenitusele oli väga edukas.

Tänavu jaanuaris 11-aastaseks saanud vene jahispanjel Deily, kelle peamised tööülesanded olid narkootikumide otsimine ja sellealane teavitustöö, veetis oma viimase eluaasta väärikalt pensionipõlve nautides. «Teenistuskoerad ei saa alguses kohe arugi, et teenistus on läbi saanud. Nii ka Deily: tahtis esiti kogu aeg minuga kaasa tööle minna. Kui see arusaamine Deilyni jõudis, siis võttis ta juba asja rahulikumalt, kuid alati ootas, kuna minu tööpäev lõppeb,» meenutas komissar Rimma Soosaar, Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo koerajuht.

Politseiga liitus Deily 2010. aastal. Peale esmast õppeperioodi sooritas ta edukalt atesteerimise ja asus teenistuskoerana tööle 2012. aastal, kuid koera õpingud atesteerimisega ei piirdu - teenistuskoeral on elukestev õpe. «Koolitus on oluline, et säilitada juba omandatud oskusi ning õppida midagi uut juurde. Deily läbis edukalt kõik korralised atesteerimised,» kiitis Soosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles