PILDID ⟩ Laboris töötav USA teenistuskoer kannab uhket kaitsekostüümi ja isegi prille

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Teenistuskoer Sampson demonstreerib uhket kaitsevarustust.
Teenistuskoer Sampson demonstreerib uhket kaitsevarustust. Foto: Joey Ramp/SWNS.COM/Scanpix

Teenistuskoer Sampson õppis ära kaitsekostüümi ja prillide kandmise, et saaks laboris töötada ja oma erivajadusega omanikku abistada. Ühtlasi pingutavad mõlemad selle nimel, et tulevikus saaks rohkem koeri laborites töötada. Selleks koostatakse juhtnööre ja suurendatakse teadlikkust abikoerte vajalikkusest.

Kuldne retriiver Sampson töötab USAs Illinoisi ülikooli laboris, kus ta on saanud eriväljaõppe. Ta on laboris abiks oma erivajadusega omanikule Joey Rampile (56), kes on neuroteadlane. Nii nagu inimesed, peab ka Sampson kandma laboritingimustes iga päev töötades kaitsekostüümi, mille hulka kuulub nii kittel kui ka kaitseprillid. Spetsiaalne koertele mõeldud varustus sobib talle kui valatult!

Sampson kaitsekostüümis.
Sampson kaitsekostüümis. Foto: Doris Dahl/SWNS.COM/Scanpix

Sampson on esimene teenistuskoer, kes on kunagi Illinoisi ülikooli keemialaborisse tööle lubatud. Tema töö eesmärk on see, et ka teised teenistuskoerad üle maailma saaksid tulevikus laborites töötada. Ramp koostab praegu Sampsoni abiga reegleid, mida teisedki teenistuskoerad saaksid tulevikus samasugusel tööl järgida.

Sampson abistab omanikku igapäevases laboritöös. «Kui ma midagi maha pillan, saan ma teda kasutada tugivahendina, et maha põlvitada ja vajalik asi üles korjata,» kirjeldas erivajadusega koeraomanik Joey Ramp väljaandele South West News Service.

Ramp on võtnud ühtlasi südameasjaks erivajadusega inimeste eest kõnelemise. «Koer on minu igapäevatöös absoluutselt hädavajalik!» Ta lisas, et ei tuleks muidu oma tööga toime.

 Joey Ramp ja Sampson laboris.
 Joey Ramp ja Sampson laboris. Foto: Doris Dahl/SWNS.COM/Scanpix

Sampsoni ülesanded laboris on tuua käsu peale asju ja olla pidevalt nähtaval, kuid lamada kummist matil, et laboritöötajatele mitte jalgu jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles