Uskumatu tabamus: loodusfotograaf Remo Savisaar pildistas värbkakku ebatavalisel viisil

lemmik.postimees.ee
Copy
Euroopa väikseim kakk värbkakk piidleb õhtuhämaruses fotograafi. Pildistatud Samsung Galaxy S21 telefoniga.
Euroopa väikseim kakk värbkakk piidleb õhtuhämaruses fotograafi. Pildistatud Samsung Galaxy S21 telefoniga. Foto: Remo Savisaar

Eluslooduse pildistamine nõuab kannatlikkust, head varjumist ning tihti tehakse seda eemalt võimsa foto-optika abil. Fotograaf Remo Savisaar püüdis aga Euroopa väikseima kakulise ehk värbkaku pildile ebatavalisel viisil.

Auhinnatud fotograaf Remo Savisaar on otsustanud proovida mõnda aega loodust vaid telefonikaameraga pildistada. Hiljuti õnnestus tal tabada Eesti ja kogu Euroopa kõige pisem kakuline ehk värbkakk.

Värbkakk on Eestis üldlevinud, aga väiksearvuline, peamiselt segametsade haudelind (800-1500 paari). Headel aastatel esineb teda peaaegu igas suuremas väärismetsa piirkonnas.

Värbkakk on umbes kuldnoka suurune lind ning tihti peetakse teda hoopis kakupojaks. Isaslinnud kaaluvad keskmiselt vaid 58 grammi ja emaslinnud 79 grammi. Tiibade siruulatus 34-36 sentimeetrit.

Erinevalt paljudest teistest kakulistest ei ole värbkakk aktiivne öösel.

Remo Savisaare sõnul on ta telefoniga pildistanud galerii jagu fotosid. «Juba praegu on salves mõned vahvad kaadrid Euroopa väikseimast kakulisest värbkakust, kes on umbes leevikese suurune, seega ikka väga väike,» rääkis Savisaar. «Oma olemuselt ei jää need fotod professionaalse fototehnikaga tehtud piltidest maha ning vaatamisel ei usukski kohe, et need on tehtud tavalise mobiiltelefoniga.»

Veel on salves unikaalsed võtted magavast rebasest, kodukakust ja jõgede kalliskiviks kutsutavast jäälinnust. «Selle projekti puhul tuleb kindlasti ära märkida, et kõik loomad on metsikud ning jäädvustatud just selliselt, nagu nad on kaamera ette sattunud,» selgitas Savisaar.

Näitusega saab valmimisel tutvuda nii Tallinnas kui ka Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles