VIDEO USAs leidsid vihjet kontrollima läinud politseinikud eest külmetava tiigri

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Texase osariigis leiti ühe majapidamise juurest puuris tiiger.
Texase osariigis leiti ühe majapidamise juurest puuris tiiger. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Texaseses asuva Bexari maakonna šerifi asetäitjad ja kohalik metsloomade varjupaik päästsid eelmise nädala laupäeval tiigri, kes elas looma jaoks liiga väikeses puuris. 

Šerifi asetäitjad leidsid tiigri Bexari maakonnas Primo tänaval asuva maja juurest kella 17.41 paiku. Loomani juhatasid neid naabrid, kes teatasid, et kuulevad arvatavasti tiigri nuttu, vahendas Express News.

Šerif Javier Salazari sõnul olid väikesesse puuri pistetud tiigril seljas rakmed. Õhutemperatuur langes aga samal õhtul piirkonnas nulli lähedale, mistõttu oli loomal õues katteta puuris külm.

«On ilmselge, et sellise eksootilise looma omamine on iseenesest ohtlik, kuid lisaks sellele on looma külmakraadide kätte jätmine väga ebainimlik,» ütles Salazar pühapäeval toimunud pressikonverentsil.

«Olenemata sellest, kas teie lemmikloom on koer, kass, küülik või tiiger, tuleb tema eest korralikult hoolt kanda, ja nagu me nägime, ei hoolitsetud selle tiigri eest õigesti,» lisas ta.

Salazar ütles, et kehtivad osariigi ja maakonna määrused, mille järgi on selliste suurte eksootiliste loomade nagu tiigrite omamine keelatud. Šerifi asetäitjad vahistasid tiigri omaniku, kellele esitati süüdistus C-klassi väärteos. «Omanikku võidakse süüdistada ka looma julmas kohtlemises,» ütles Salazar.

Tiiger tundus olevat noorem kui kaheaastane ning ta viidi metsloomade varjupaika. Siiski on seni selgusetu, kuidas tiigri omanik looma endale sai.

Eelmisel nädalal uuris San Antonio loomade hooldusteenistus vihjet ühe piirkonnas asuva tiigrikutsika kohta. 

Salazari sõnul on aga laupäeval leitud tiiger suurem kui loom, kelle kohta tuli vihje. Seega arvatakse, et tegu on eri loomadega.

«See oli päris arvestatava suurusega kaslane. Selline loom lihtsalt ei kuulu eramute naabruskonda ega ajutisse puuri, mille keegi on oma õuele ehitanud,» sõnas šerif. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles