HEAD GEENID Victoria Beckham võib uhke olla: tema nime kandvast veisest sai maailmameister!

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Lihaveis sai nime Victoria Beckhami esinejanime järgi.
Lihaveis sai nime Victoria Beckhami esinejanime järgi. Foto: SWNS/ScanPix

Victoria Bechami järgi nime saanud lihaveis püsitas maailma rekordi – ta on nüüd maailma kõige kallimalt müüdud Limousin'i tõugu lihaveise vasikas.

Wilodge Poshspice'i nimeline lihaveise vasikas müüdi oksjonil ja tema lõplikuks hinnaks kujunes 262 000 inglise naela ehk 297 246 eurot.

Poshspice on Limousin'i tõugu lihaveise vasikas ning ta on nüüd maailma kõige kallimalt müüdud oma tõu esindaja, purustades eelmise rekordhinna pea kahekordselt. Eelmine rekordiomanik oli Glenrock Illusion, kes müüdi 2014. aastal 131 250 naela eest.

Poshspice oli oksjonil osalenute seas väga populaarne tänu oma geneetilisele pagasile, mis peaks tagama, et tema liha on tavapärasest pehmem ja rasvakiht õhem.

Wilodge Poshspice koos eelmiste omanike Christine Williamsi ja Paul Tippetsiga.
Wilodge Poshspice koos eelmiste omanike Christine Williamsi ja Paul Tippetsiga. Foto: Wayne Hutchinson/SWNS/Scanpix

Lihaveis sündis siirdatud embrüost 2019. aasta novembris. Teda on tituleeritud juba sündinud rekordipüstitajaks, kuna tema ema on tõuaretusvõistlustel väga edukas olnud.

Daily Maili andmetel on Poshspice teadaolevalt Inglismaa kõige kallimalt müüdud lehm ja kõige kallimalt müüdud oma tõu esindaja Euroopas.

Poshspice'i eelmised peremehed olid farmiomanikud Christine Williams ja Paul Tippets Inglismaalt Shropshire'i maakonna lähistelt.

Tõneäoliselt saab Poshspice'ist veel paljude edukate lehmade esivanem, sest oksjonil said tema uuteks omanikeks tõuaretajad.

«Me poleks osanud sellist summat uneski näha. Meil on väga hea meel,» ütles veise eelmine omanik Christine Williams Daily Mailile, ning lisas, et veis on väga hea iseloomuga.

Kuna veise ema nimi oli Gingerspice, soovisid farmerid ka tema vasikale sarnase nime panna ja selleks osutus Poshspice, mis oli laulja ja seltskonnategelase Victoria Beckhami esnejanimi Spice Girlsi aegadel. «Ma loodan, et see pole autoriõigustega kaitsud!» ütles Williams väljaandele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles