Portugalis kogutakse raha lemmikloomast metsseale, keda ähvardab perest lahutamine

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Metssiga Alaska koos oma omanikuga jalutuskäigul.
Metssiga Alaska koos oma omanikuga jalutuskäigul. Foto: Kuvatõmmis Facebookist / Ajudar a Javali Alaska

Portugali loomasõbrad ühendasid jõud, et aidata ühel perel maksta 800 eurot selleks, et nad saaksid oma armastatud metsseast lemmiku alles jätta.

Portugalis Montalegre'is Vila Reali linnas elav perekond on juba mõnda aega pidanud lemmikloomana metssiga. Loomaga käiakse jalutamas ja võetakse ette muid toredaid tegevusi, vahendas Portugal Resident.

Nüüd ähvardab aga peret ja metssiga lahutamine. Hiljuti jäi pere politseile vahele sellega, et neil puudub looma omamiseks litsents, mis maksab umbes 600 eurot

Kui pereliikmed tabati rihma otsas metsseaga tänaval jalutamast, tegid võimuesindajad neile litsentsi puudumise eest 190 eurot trahvi.

Alaska-nimelise metssea omanikud rääkisid hiljuti telekanalile TVI, et kahjuks on nad nii vaesed, et neil pole raha ei trahvi tasumiseks ega litsentsi soetamiseks. Nüüd kardab pere, et neid ootab loomale kodu pakkumise eest veelgi suurem karistus, kuigi paljud loomad lihtsalt hüljatakse või neid koheldakse halvasti.

Pärast televisioonis näidatud uudisklippi ei läinud aga kaua enne, kui loodi Facebooki leht «Ajudar a Javali Alaska» (eesti keeles «Aita metssiga Alaskat»). Selle eesmärk on koguda vajaminev summa, et pere saaks tasuda trahvi ja litsentsikulud.

«Tänan kõiki, kes tahavad meid väga aidata. Maailmas on ikka veel häid inimesi,» ütles Alaska omanik Michael Baltelhas.

Perekond on kindel, et peavad tegema kõik selleks, et Alaskat ei saadetaks tagasi metsa, kus ta oleks jahimeestele väga kerge saak. 

Posted by Ajudar a Javali Alaska on Pühapäev, 31. jaanuar 2021

«Alaska sureb vanadusse,» ütles Baltelhas. Ta rõhutas, et tegu on lemmikloomaga, keda pere armastab palavalt.

Teisipäeva õhtul jagati Alaskale pühendatud Facebooki lehel, et sea päästmiseks on kogutud juba 177 eurot. Annetusi kogutakse edasi, sest kokku on vaja saada 800 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles