Joe Bideni koer aitas varjupaiga toetuseks koguda tohutu summa

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Joe Biden koos oma koera Major Bideniga.
Joe Biden koos oma koera Major Bideniga. Foto: STEPHANIE GOMEZ (CARTER)/DHA/via REUTERS/Scanpix

Koos USA president Joe Bideniga asub peagi Valgesse Majja elama tema varjupaigast pärit koer Major Biden, kes on oma esimesel nädalal esinduskoerana teistegi varjupaiga koerte aitamiseks juba jõudnud koguda suure summa raha.

Eelmisel nädalal, kui vannutati ametisse Joe Biden, toimus pidulik üritus ka Valge Maja uue esinduskoera, Saksa lambakoer Major Bideni auks – nimelt koguti annetusi Delaware Humane Association varjupaigale, kust Bidenite perekond koera 2018. aastal adopteeris.

Üritus leidis aset Zoomis ning BBC vahendusel on seda kirjeldatud kui maailma suurimat virtuaalset koertepidu. Üritusest võttis osa 7400 inimest ja annetustena koguti kokku üle 200 000 dollari.

Joe Biden koos oma koera Major Bideniga.
Joe Biden koos oma koera Major Bideniga. Foto: STEPHANIE GOMEZ (CARTER)/DHA/via REUTERS/Scanpix

Major on esimene varjupaigast pärit koer, kes kunagi Valgesse Majja elama asunud ning tema lugu on inspiratsiooniks paljudele. Kogutud summa aitab varjupaiga teatel ka teistelegi koertele kodu leida.

Koos Majoriga asub Valgesse Majja elama teinegi Bidenite perekonna Saksa lambakoer nimega Champ, kes on Bidenit poliitikas saatnud juba 2008. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles