5 küsimust, mida su kass sinult küsida tahaks

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Täna tähistatakse ülemaailmset oma kassi küsimustele vastamise päeva. Lemmik vahendab sel puhul küsimusi, mis sinu kassi peas keerelda võivad.

Kas oled kunagi mõelnud, mida su kass mõne käitumismaneeri kaudu öelda võiks tahta? Kuna kassidel on inimestega võrreldes niivõrd erinevad vajadused ja instinktid, tajuvad nad ka ümbritsevat maailma teistmoodi ning annavad sellest meile märku viisidel, millest me alati aru ei saa, vahendab catster.com.

Tänase oma kassi küsimustele vastamise päeva auks toome välja küsimused, mis su kassi peas võivad keerelda ja aitavad sul kasside käitumist paremini mõista.

1. Miks sa nii närvi lähed, kui ma vaibale pissin?

Kas sina tahaksid, et su liivakast oleks kusagil pimedas keldris? Millal sa mu liivakasti viimati puhastasid? Miks sa mu liivakasti teise kohta panid? Kuhu sa selle teise liivakasti panid, mis mulle meeldis? Mis paneb sind arvama, et ma tahan oma liivakasti selle teise kassiga jagada? Ma ei läinud liivakasti põhjusega. Ma olen võib-olla haige ega saanud sinna mdiagi parata. Millal sa mind viimati loomaarsti juurde viisid?

2. Miks sa mu peale karjud, kui ma diivanit kraabin?

Kas sa ei tea, et kassid peavadki kraapima? Mida muud ma peaksin kraapima? Sa nimetad seda nökatsit posti kraapimispuuks? Miks sa mu kraapimispuu sinna panid? Ma kraabin seda diivanit põhjusega. Ma olen võib-olla stressis. Ma olen märganud, et sa käitud ka imelikult, kui sa stressis oled.

3. Miks sa mind paitad, kui ma seda ei taha?

Ma olen väga rõõmus, kui sa tuled mulle pai tegema, aga mul on ka piirid. Kas sa ei näe, kuidas ma oma kõrvad lonti ajan ja saba liputan? Miks sa mind nii tugevalt paitad? Ma olen tundlik. Mul võib olla mõni terviseprobleem, äkki sa peaksid mu loomaarsti juurde viima.

4. Miks ma keset lauda istuda ei tohi?

Mulle tundub, et sa jätad toitu lauale selleks, et mind ahvatleda. Ma pean ju oma valduse üle vaatama. Kas sulle pole kunagi pähe tulnud, et ma võin laua peal end turvalisemalt tunda kui siin all koera meelevallas? Kas mul on mõni teine kõrge koht, kuhu ma ronida saaksin? On – aga miks sa selle nii ebamugavasse kohta panid? Ma tahan ju sinuga koos olla. 

5. Miks sa selle koju tõid?

Mis paneb sind arvama, et ma tahan oma valdusi teise kassiga jagada? Kas ma andsin sulle selleks loa? Kuidas sulle endale meeldiks, kui keegi äkitselt sinu juurde elama koliks? Sina tahaksid ju teda enne tundma õppida. Minu arvates tuli see kassipoeg siia ainult selleks, et mind vanas eas kuisata. Miks tema kogu tähelepanu endale saab ja minu mänguasjadega mängib? Ma olen täielikus stressis...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles