PILT ⟩ Päästetud Jaapani tantsuhiir tõi hoiukodu pakkuja juures pojad ilmale

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Jaapani tantsuhiire pojad, kes otsivad kodu.
Jaapani tantsuhiire pojad, kes otsivad kodu. Foto: Marika Nekljudova

Vabatahtliku hoole alla sattunud Jaapani tantsuhiir osutus tiineks ja pojad otsivad nüüd uut kodu.

Laagri kandis ootab omanikke pesakond Jaapani tantsuhiiri. Hiirekeste vanemad on pärit korteriloomaaiast Lasnamäel Kärberi tänaval, mis avastati novembri keskel ning kuhu oli kogunenud ligi sada looma ja lindu.

Pesakonnas olevate hiirekeste täpne arv pole veel teada, sest hiirepoegi ei tohi veel puutuda. «Muidu võib ema nad ära süüa,» ütles Eesti loomakaitse seltsi vabatahtlik Marika Nekljudova, kelle hoole all hiirekesed on.

Marika võttis kolooniast enda juurde esialgu kaks täiskasvanud hiirt, kellest ühel olid pojad juba olemas, kuid teisel oli üllatus varuks. «Arvasime alguses, et ta on isane,» ütles ta hiirepoegade ema kohta.

Hiirte sugu on tema sõnul väga keeruline kindlaks teha, sest nad on nii pisikesed – umbes viie sentimeetri pikkused. Seetõttu ei pane ta otseselt pahaks, et eelmine omanik selle vastu eksis ning hoidis emaseid ja isaseid loomi ühes puuris. Ka ta ise pidi konsulteerima spetsialistidega, kes vaataksid üle, et loomade elutingimused on korras.

Tema hinnangul võib koduotsivaid hiirepoegi olla kaheksa ringis ja neile otsitakse Eesti loomakaitse seltsi kaudu nüüd omanikke.

Marika on optimistlik ja hoolitseb loomakeste eest hea meelega. Oma hiirekesi iseloomustab ta sõnadega «armsad, ülikiired ja nunnud».

Ta märgib, et väikeste lastega peredesse hiirekesed oma väikse suuruse tõttu ei sobi. Samuti ei ole mõttekas neid kätte võtta – nad on mõeldud pigem vaatamiseks. Neile tuleb tagada turvaline elukeskkond kvaliteetses plastikust või väga tiheda võrega puuris, kus nende tegevusi jälgida. Kui on kindel, et nad on samast soost, võib puuris olla neid mitu.

Marikal on kodus veel mitu närilist: kaks tiinet merisiga ning pisikesed hiirekesed veel ühest teistest pesakonnast, kellele on tema sõnul kodud juba leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles