PILDID Jüris päästeti jõejääle lõksu jäänud luik

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Kohapeal võttis luige vastu vabatahtlik Merilin.
Kohapeal võttis luige vastu vabatahtlik Merilin. Foto: Eesti metsloomaühing

Jüris jäi jõejääle lõksu luik, kelle kaldale aitamiseks kutsuti kohale päästjad.

Eesti Metsaloomaühing sai Jüris Vaskjala külas keset jõge lõksu jäänud luigest teada möödunud laupäeval. Neile helisatanud inimesele anti juhised, mida sellises olukorras edasi teha, aga luik kadus kui tina tuhka. Kuid järgmise päeva hommikul ilmus lind samas kohas uuesti välja, vahendas Eesti Metsloomaühing Facebooki lehel.

Luik keset jääd.
Luik keset jääd. Foto: Eesti metsloomaühing

Kuna jää oli liiga õhuke selleks, et inimene saaks luike ise päästma minna, võttis ühingusse helistanu ühendust päästeametiga.

Jää oli liiga õhuke, et luike ise päästma minna.
Jää oli liiga õhuke, et luike ise päästma minna. Foto: Eesti metsloomaühing

Kohale saabus Assaku päästekomando, kes kutsus omakorda kohale Muuga pinnaltpäästjad ning nemad aitasid luige jää keskelt turvaliselt kaldale.

Vabatahtlik toimetas luige hoiukodusse.
Vabatahtlik toimetas luige hoiukodusse. Foto: Eesti metsloomaühing

Kaldal võttis luige vastu Eesti metsloomaühingu vabatahtlik Merilin, kes viis linnu hoiukodusse. «Selle aasta poeg, nooruke ja üsna kergekaaluline,» kirjeldas ta luike.

Luik kosub hoiukodus.
Luik kosub hoiukodus. Foto: Eesti metsloomaühing

Luik oli metsloomaühingu esindaja sõnul väliselt terve, aga alakaalus ja nõrk. Esmapilgul tundus, et tiib on vigastatud, aga tegu oli vaid jäätumisega. Praegu teda sundtoidetakse, et ta koguks jõudu ja suudaks ise süüa.

«Iga päev on lootusrikas, aga samas peab kõigeks valmis olema. Selliste juhtumitega tulebki võtta päev korraga,» teatas metsloomaühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles