PILDID ⟩ Rae valla salapärane mürgitaja: mahajäetud majakeses avanes šokeeriv vaatepilt

lemmik.postimees.ee
Copy
Majakese juurest leiti mitmete kasside surnukehad.
Majakese juurest leiti mitmete kasside surnukehad. Foto: MTÜ CATS help / Facebook

​12. jaanuaril saabus Haabersti loomakliinikusse noor kassipoiss, kelle saatusekaaslastest juba 7 tükki nädala jooksul õues mürgituse tõttu ära on surnud.

Rae vallas asuva Soodevahe küla, rohkem tuntud kui Suur-Sõjamäe piirkonda, asus MTÜ Cats Help koos paari teise mtü-ga abistama juba suvel.

«Oleme koos tublide vabatahtlikega sealt tasapisi kasse ära toonud, suhelnud ka kohalikega ning palunud meile kohe teada anda hädaolukordadest,» kirjutas MTÜ Cats Help.

«Kui järsku vaatab lume seest ja kasside jaoks tehtud penoplastist majakestest vastu 7 surnud kassi, siis see vaatepilt ehmatab ikka korralikult ära, kirjeldas mtü»

Kohalikud teavad rääkida, et kassid mürgitati ning mõned inimesed isegi nägid, kuidas võõras auto maja juures peatus ja kassidele süüa visati.

Mtü sõnul pole võimalik seda kindlalt tõestada, kuid mürgitamine tundub tõenäoline, sest selline arv täiskasvanud kasse, keda stabiilselt toidetakse ja kes suurema pakase eest peavarju saavad, ei sure paari päeva jooksul äkitselt.

Kolm päeva tagasi leidis mtü samast kohast ka ühe elusa ent apaatse kassi, kellega koheselt Mustakivi loomakliinikusse sõideti. Kass suri üsna pea, pärast kliinikusse jõudmist. 

Elusana leitud kassike.
Elusana leitud kassike. Foto: MTÜ CATS help / Facebook

Kahjuks on Eestis arstide sõnul väga raske kindlaks teha, kas kass mürgitati. Selleks tuleks loom lahkamisele saata ning rotimürgi puhul sisemine verejooks leida. Kui rotimürki ei kasutatud, läheb veel keerulisemaks ning isegi välismaa labor ei pruugi aidata.

«Me ei saa surnud loomi enam aidata aga me saame aidata neid, kes veel elus on,» sõnas mtü. Püüdmata kasse on veel umbes 12-13.

MTÜ Cats Help'i saab toetada:

MTÜ CATS HELP EE742200221071322431

Annetustelefonil 900 0001, millele helistades annetad 10 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles