PILDID ⟩ Tallinna kesklinnas ketiga aheldatud koera leidmislugu võttis ootamatu pöörde

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Heiki Valner / Facebook / Loomade kiirabi

Loomapäästegrupp sai murettekitava kirja tähelepanelikult kodanikult, kes märkas juhuslikult vana autotöökoja külge aheldatud koera.

Filippo Pistore märkas Tuukri tänaval asuvas töökojas koera, kes oli keti külge kinnitatud, lonkas käppa ning kelle tervislik seisund oli silmnähtavalt halb.

Loomaaktivist Heiki Valner käis koos Kelli Samberkiga olukorda hindamas.
Loomaaktivist Heiki Valner käis koos Kelli Samberkiga olukorda hindamas. Foto: Heiki Valner / Facebook / Loomade kiirabi

«Algus polnud paljutõotav - kitsuke kuut, lühike rihm, aga kohe kogesime, et esmamulje võib ka petlik olla,» kirjutas Valner Facebooki postituses.

Koera peremees tuli Haapsalu haiglast spetsiaalselt Tallinna, et loomapäästjate saabumise ajaks kohal olla. Lemmikloomapassi järgi on tegu 11 aastase King'iga, kes elab tööstushoone territooriumil ning kelle eest on hästi hoolt kantud. 

Õhtul, kui väravad suletakse, lastakse kuninga nimega koerake vabalt jooksma ja ringi tuuseldada saab lemmik lausa hommikuni välja. 

Haige käpaga käidi kliinikus juba suvel, aga väidetavalt ei saavat koera enam aidata.
Haige käpaga käidi kliinikus juba suvel, aga väidetavalt ei saavat koera enam aidata. Foto: Heiki Valner / Facebook / Loomade kiirabi

Loomapäästjad otsustasid siiski koerakese Loomade Kiirabi kliinikusse kontrolli viia. Valneri sõnul kinnitati ka seal diagnoosi – koeral on luuvähk ja antud juhul ei aita isegi amputatsioon.

Loomaarstide sõnul on koeral luuvähk.
Loomaarstide sõnul on koeral luuvähk. Foto: Heiki Valner / Facebook / Loomade kiirabi

Vanahärra sõnul jookseb koer aga ringi ja käpp nähtavat valu ei tekita. Arstid kahtlesid ja soovitasid koera tema enda huvides magama panna. Koeraomanik polnud selle ettepanekuga nõus ja tahtis lemmikule veel aega anda, kuniks tervis kehvemaks jääb.

Loomaomanik koos koeraga.
Loomaomanik koos koeraga. Foto: Heiki Valner / Facebook / Loomade kiirabi

«Me ei saa alati aidata, aga toeks oleme ikka, kui vähegi rahaliselt võimalik on,» sõnas Valner. Valner lubas koeraomanikule, et käib iga paari nädala tagant koera vaatamas ning vajadusel abistab koos loomaarstiga lemmikut viimasele unele suigutamisega omas kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles