VIDEO ⟩ 10 loomasõbralikku muudatust, mis Eestis ellu viidi

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Simon Everett / Caters News / Scanpix

​Loomade eestkoste organisatsioon Loomus tänab kõiki, kes seisid 2020. aastal loomade õiguste eest ja tänu kellele sai lõppenud aastal saavutatud palju olulist. Loomus pani kirja möödunud aasta suuremad õnnestumised, mis koos toetajatega tehtud said.

1. Karusloomafarmide keelustamise kampaania

Karusloomafarmide keelustamise kampaania on üks Loomuse pikaaegsemaid kampaaniad. Mullu jaanuaris korraldasime suure rongkäigu karusloomade kaitseks ja tegime kogu aasta jooksul aktiivset koostööd poliitikutega. Aasta suurim saavutus oli see, et riigikogus läbis esimese lugemise eelnõu, mis keelustab karusloomafarmid.

2. Karusnahavaba moe edendamine

Edendasime ka julmusevaba moodi, mille nimel ei pea karusloomad kannatama ega surema. Rahvusvahelise karusnahavaba programmiga «Fur Free Retailer,» mida Eestis esindab Loomus, liitunud Eesti moeloojate arv kasvas mullu jõudsalt. Tänaseks on programmiga liitunud juba 60 moeettevõtet, näiteks lisandusid 2020. aastal Sokisahtel, astri.ee, Karl Korsar, Iris Janvier ja Mia&Leela.

3. Vibujahivastane petitsioon

Kogusime üle 10 000 toetushääle petitsioonile, millega saatsime poliitikutele selge sõnumi, et Eesti ei poolda vibujahi legaliseerimist suurulukitele.

4. Aktiivne loomade õiguste edendamine meedias

Jätkasime loomade õiguste edendamist Eesti ühiskondlikus debatis ja meedias. Andsime intervjuusid erinevatele meediaväljaannetele ning kirjutasime artikleid mitmetele veebiportaalidele ja paberväljaannetele. Ajakirjanduses käsitleti Loomust enam kui 450 korda.

5. Loomuse podcast Loomade Hääl

Lisaks tavameediale kajastasime regulaarselt oma tegevust ja loomaõiguste temaatikat Loomuse podcastis Loomade Hääl.

6. Kümnes Taimetoidumess

Aitasime ka eelmisel aastal korraldada Taimetoidumessi, mis toimus juba kümnendat korda. Tutvustasime tuhandetele inimestele loomasõbralikku eluviisi ning rääkisime kalade heaolust.

7. Veganluse edendamine

Oleme iga päev teinud tööd selle nimel, et vegantoit oleks kättesaadav aina rohkematele inimestele. Meie veganprogrammiga «Taimsed valikud» on liitunud juba enam kui 75 söögikoha üle Eesti.

8. Loomasõbralikud pühad

Kutsusime inimesi üles veetma pühasid loomasõbralikult. Korraldasime Facebookis online-üritused Munavabad munadepühad,» «Lihavabad jaanid 2020» ning «Loomasõbralikud jõulud 2020».

9. Loomasõbraliku ilu töörühm

Algatasime loomasõbraliku ilu töörühma LILU, mille eesmärk on muuta kosmeetikatoodete ja iluteenuste tarbijaid loomasõbralikumaks.

10. Vabatahtliku sõbra märk

Pälvisime vabatahtliku sõbra märgi, mille andsid meile sügisel  üle Eesti Külaliikumine Kodukant ja rahvastikuminister Riina Solman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles