Surnud linnud katsid Rooma tänavad

Elu24
Copy
Rooma tänavatel on pärast uusaastaööd näha jubedat vaatepilti – sajad surnud linnud on täitnud Itaalia pealinna tänavad. 

Lindude surma põhjustas ilutulestik, mida uue aasta puhul õhku lasti. New York Posti andmetel polnud suur ilutulestik, mille tõttu linnud surid, linna poolt heakskiitu saanud.

Rahvusvahelise loomakaitseorganisatsiooni juhtfiguuri Loredana Diglio sõnul võisid linnud surra hirmust ilutulestiku ees. Samuti võisid linnud lennates omavahel kokku põrgata, pole välistatud ka infarkti võimalus surma põhjustajana. 

Diglio sõnul mõjutab ilutulestik loomi igal aastal, põhjustades loomades nii stressi kui ka tekitades vigastusi. 

Ehkki roomlastel oli keelatud pärast kella kümmet õhtul kodust lahkuda, ignoreerisid paljud linlased käsku ja võtsid uut aastat vastu ilutulestikuga. 

Ka Eesti Metsloomaühing on palunud metsloomade nimel aastavahetusel ilutulestikku mitte lasta. «Paanikas linnud tõusevad pimedas lendu, kuid nad ei orienteeru. Nad ei saa aru, mis toimub ning põgenevad kabuhirmus. Paljud neist surevad uusaastahommiku esimeste tundidega. Meie isegi ei märka seda kõike,» kirjutas Eesti Metsloomaühing oma Facebooki lehel.

Pauke kuuldes lendavad linnud liiga kõrgele – 500 meetrit ja enamgi. Nad ei orienteeru ja põrkavad objektide vastu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles