JÕULUERI ⟩ 6 lõbusat viisi, kuidas koos lemmikuga pühi tähistada

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Peter Kovalev / TASS / Scanpix

Lemmikloomad on kui pereliikmed, kuid kingituste ja piduliku õhtusöögi asemel on veel mitmeid viise, kuidas lemmikuga koos jõulupühi tähistada.

Siin on mõned vahvad ideed, kuidas koos lemmikuga jõulud veelgi meeldejäävamaks muuta:

1) Jõuluvanaga pilt - Võta lemmik kaasa ja vii ta jõuluvanaga kohtuma! Tegelikult mõeldakse selle all kõigest pildistamist. Kaubanduskeskustes on jõulude ajal lastel sageli võimalus jõuluvana süles istuda ja koos pilt teha, miks mitte teha sama ka oma lemmikuga?

2) Jõulufilmide maraton - Säti end mugavalt diivanile ning naudi koos lemmikuga parimaid jõulufilme. Sina saad ära vaadata aastajagu jõulufilme ja lemmik saab nautida Sinu tähelepanu ja hoolt.

3) Koleda-kampsuni-stiil - Küllap oled kuulnud koledate kampsunite kandmise naljast. Sel aastal kaasa ka oma lemmik. Lemmiklooma kauplused pakuvad riideid igas suuruses lemmikutele, kuid tõelise jõuluteemalise pärli pead ise nende seast üles leidma.

4) Jõulumaiused - Lemmikule maiustuste ostmine on kiire ja lihtne, kuid selle asemel võid kord aastas ise oma lemmikule maiuspala valmistada. Ise tehtud kingitused valmivad hoole ja armastusega ning su lemmik on sulle kindlasti tänulik. 

Retsept

1. ~200 grammi jahu

2. ~100 grammi maapähklivõid

3. 2 muna

Sega kõik koostisosad kokku ning lisa veidi vett, kuni tekib taigen. Seejärel lõika taignast meelepärased tükid, eriti vahva oleks kasutada piparkoogivorme. Aseta tükid küpsetusplaadile ning pane 20 minutiks madala temperatuuriga ahju.

Maiuste valmistamisel veendu, et lemmik pole ühegi koostisaine vastu allergiline!

5) Päkapikud - Kes ütles, et lemmikutel ei või samuti päkapikud käia? Selleks vali kapist mõni jalanõu või suss, mis lemmikule meeldib ning pista sinna iga päev pisike maius sisse. 

6) Lumi - Vii lemmik õue jalutama ja lund nautima. Eelkõige sobib see koeraomanikele, kuid vahel harva tahab mõni toakass ka õueilma uudistamas käia. Vii oma koer metsarajale jalutama ning anna talle võimalus ilusast talveilmast viimast võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles