Kas endiselt vaid 3 soovi? Lõuna-Carolina järves elab hiiglaslik kuldkala

lemmik.postimees.ee
Copy
Neli kilogrammi kaaluv kuldkala.
Neli kilogrammi kaaluv kuldkala. Foto: Greenville Rec / Facebook

Ühest Lõuna-Carolina järvest leiti kuldkala, kes kaalub sama palju imik. Kala avastati veekvaliteedi kontrollimise käigus.

Neli kilogrammi kaaluva kuldkala leidsid looduspargi töötajad. Looduspargi juhataja Ty Houcki sõnul ei ole neil aimugi, kui kaua on kuldkala seal elanud. «Viimati uuriti järve 10 aastat tagasi, kuid siis ei leidnud minu meeskond midagi kuldkala meenutavat,» ütles Houck CNN-ile.

Houck selgitas, et järve ökosüsteemi kontrollimiseks kasutavad nad meetodit, mida nimetatakse elektripüügiks. Õrn elektrišokk sunnib kalu veepinnale hõljuma. See süsteem ei kahjusta järve elanikke, kuid võimaldab kontrollida, kas vesi on puhas.

Anyone missing their goldfish? This 9lb goldfish was found in Oak Grove Lake during some recent testing at our lakes. The work included electrofishing, a method of measuring the health of the fish population.

Posted by Greenville Rec on Monday, December 7, 2020

«Ühtäkki hüppas veest välja see hiiglaslik kala. Uurisime teda hetke ja tegime pildi,» kirjeldas Houck aset leidnud olukorda, lisades, et seejärel lasti kala vette tagasi.

Houcki sõnul on kõige tõenäolisem, et kuldkala viskas järve mõni inimene, kes teda enam akvaariumis pidada ei soovinud. Ennetades vandenõuteoreetikuid, kinnitas pargi juhataja, et järv ei asu ühestki tuumajaamast allavoolu, mistõttu pole kemikaalid kuldkala suurusele kaasa aidanud.

Kõige tõenäolisemalt on kala lihtsalt ülesöönud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles