PILTUUDIS ⟩ Surnuna näiva linnupoja leidnud naine võttis vastu südantsoojendava otsuse

lemmik.postimees.ee
Copy
Piiritaja kosub kevadeni hoiukodus.
Piiritaja kosub kevadeni hoiukodus. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Kui naine piiritaja leidis, arvas ta esialgu, et linnupoeg on surnud. Ühtäkki hakkas piiritaja leidja sõnul kisama ja naine otsustas linnukese enda hoole alla võtta.

14. septembril võttis Eesti Metsloomaühinguga ühendust Marina, kes oli selleks ajaks juba peaaegu kaks kuud iseseisvalt piiritaja eest hoolitsenud. 

Marina selgitas ühingule kogu protsessi, kuidas ta linnu eest hoolitsenud on ja mida toiduks pakkunud. Eelnev kogemus oli naisel juba olemas ja tema teguviis oli antud olukorras olnud väga õige, sõnas ühing.

Millegi pärast, ühingu vabatahtlike sõnul tingituna ilmselt vitamiinipuudusest, olid linnul lennuks vajalikud suled välja langenud, mille tõttu ei saanud lind ka rändele.

«Siiani on kõik piiritajad, kes rändele saanud ei ole, hoiukodudes vaikselt hääbunud,» kirjutas ühing Facebooki postituses.

Piiritajaspetsialistid korrigeerisid veidi menüüd, Marina pakkus linnukesele hoiukodu ja pöidlaid hoides jäeti piiritaja uude koju rahulikult taastuma.

27. novembril saatis Marina ühingule linnust pildi. Piiritaja kosub ja ühingu vabatahtlikud koostöös hoiukodu pakkujaga loodavad siiralt, et linnuke saab kevadel oma liigikaaslaste seltsi naasta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles