AITA LEIDA ⟩ Pärnus mitu kuud tagasi kodust põgenenud papagoi elu on ohus

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Pärnus vabalt ringi lendav sinine kaeluspapagoi.
Pärnus vabalt ringi lendav sinine kaeluspapagoi. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Selle nädala jooksul on Pärnus käivitunud seal pikemat aega vabalt ringi lennanud sinise kaeluspapagoi pääsetoperatsioon, sest külmad ilmad on tulemas ja need võivad linnule saatuslikuks saada.

16. novembril postitas Facebooki loodud «Sinine kaeluspapagoi Pärnus» lehele teade juba mitu kuud Pärnus ringi lennanud linnust. 

«Viimane kord oli Raekülas ja nüüd ta juba Räämal, kui olete näinud kus ta oli, siis kirjutage ja postitage pilte aadressiga, sest Linnuabi grupp OÜ tahab teada rohkem infot kus ta asub, sest nii on lihtsam ta kinnipüüda,» teatas Victor Malchenko.

Lisaks palus Malchenko ka heade inimeste abi linnu kinnipüüdmise eest maksmisel. 

Nimelt läheb linnu püüdmine maksma 250 eurot, millele lisandub 0,36 eur/km suunal Tallinn-Pärnu.

«Loodame, et on toredad inimesed, kes aitavad linnule elada kodus, mitte õues ja kannavad raha. Varsti on talv... -10 lind sureb ära,» kurvastas Malchenko mõni päev tagasi.

18. novembril teatas Malchenko grupis, et vajalik raha papagoi püüdmiseks on tänu headele inimestele koos. 

Nimelt koguti kahe päevaga 415 eurot.

Nüüd ei olegi jäänud üle muud, kui papagoi kätte saada. Ja just selleks on vaja kõigi pärnakate abi. 

«Hea uudis!!! papagoi on elus!! Täna 16.30 oli märgatud Rääma kooli juures,» rõõmustas Malchenko neljapäeval. Selleks, et linnugrupp Tallinnast teda päästma tuleks, on aga vaja papagoi pidevat jälgimist ning selgust, et lind püsiks vähemalt mõnda aega samas paigas.

Tähelepanelike pärnakate tarbeks postitas Malchenko viimase postituse juurde ka video, kus on ära toodud hääl, mille järgi papagoid teistest lindudes eraldada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles