PILDID ⟩ Turvakodu saatis Kuressaarest leitud külmunud kassikese viimsele teele

lemmik.postimees.ee
Copy
Flotta Kuressaare lennujaama lähistelt leituna.
Flotta Kuressaare lennujaama lähistelt leituna. Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu / Facebook

Kuressaare lennujaama lähistelt leitud alajahtunud kassike paistis esialgu hea tervise juures olevat, kuid kiirelt halvenevad näitajad ja paranemismärkide puudumine panid MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu vabatahtlikud raske valiku ette.

Flotta taastus hoiukodusse jõudes alatemperatuurist, tema verenäidud oli head ja röntgen ning ultraheli ühtegi terviseprobleemi ei tuvastanud, kirjutas mtü Facebooki postituses.

Kassike lõpetas äkitselt, umbes nädal tagasi söömise. Kliinikus selgus, et Flotta veri oli nädalaga täiesti korrast ära läinud - näidates tugevat aneemiat ja põletikku. Nina oli vesine ja vabatahtlikud arvasid esialgu, et ehk ongi nohu söögiisu puudumise põhjuseks. 

Flottale saabus hoiukodu pakkumine ja kassike saadeti kerge südamega kodustesse tingimustesse ravile. Kaks päeva hiljem olid kassi verenäidud veel hullemad ning ta keeldus söömast, hoiuperenaine pidi kassi lausa vägisi toitma. Flotta liikus ringi tuikudes ja nurrus pai saades. 

Flotta.
Flotta. Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu / Facebook

17. novembril näitas kassikese veri nii tugevat aneemiat, et ta vajas vereülekannet. Põletikunäidud olid vaatamata antibiootikumiravile kõrged ning kassi nõrk keha ei reageerinud ravile. «Röntgen ja ultraheli ei näidanud mitte kui midagi - kõik oleks nagu korras olnud, ometi oli kõik väga valesti,» kirjutas mtü.

Sarnaste juhtumite puhul on mtü sõnul tavaliselt tegu olnud lümfoomiga. Täpse diagnoosi panemiseks oleks olnud vajalik kassike lahti lõigata. Vereülekanne, lõikus ja hilisem keemiaravi tundusid vabatahtlike jaoks liigse piinamisena.

«Oleme aastatega õppinud ära tajuma selle õhkõrna piiri, mis lahutab abistamist piinamisest. Oleme õppinud maha suruma oma isekust, et kõik otsused oleks tehtud eelkõige looma heaolu silmas pidades,» sõnas mtü postituses.

Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu / Facebook

«Me lasime sul väärikalt minna, me ei hakanud su tillukest habrast keha kiusama protseduuridega, mis väga suure tõenäosusega ei oleks tulemust andnud. Vähemalt said oma viimased elupäevad veeta soojas toas pehmetel patjadel, said tunda, et sinust hoolitakse, et oled oluline,» lisas mtü.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles