VIDEO ⟩ Belgia võsitlustuvi müüdi veebioksjonil rekordilise hinnaga veidra pseudonüümiga Hiina ärimehele

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Pipa oksjonimaja üks omanikke Carlo Gyselbrecht hoiab käes rekordilise hinnaga müüdud võistlustuvi New Kim.
Pipa oksjonimaja üks omanikke Carlo Gyselbrecht hoiab käes rekordilise hinnaga müüdud võistlustuvi New Kim. Foto: AP / Scanpix

Belgia tuvitreener müüs pühapäeval lõppenud oksjonil rekordilise 1,6 miljoni euro eest võistlustuvi New Kim ühele Hiina ärimehele, kes on ka varem võistlustuvisid ostnud.

Hiljuti pensionile jäänud tuvitreener 76-aastane Gaston Van De Wouwer müüs PIPA veebioksjoni keskkonnas 2-aastase võistlustuvi New Kimi rekordilise 1,6 miljoni euro eest ühele Hiina ärimehele, kes kasutas oksjonil hüüdnime Super Duper, vahendas Brusseles Times. 

Berliarist Antwerpeni provintsis elav De Wouwer pidi lindude võistlusspordist loobuma ja pani kõik oma 400 lindu müüki pärast seda, kui tema tervis märgatavalt halvenes. 

New Kim, kelle ema on võistlustuvi Kim, on De Wouweri sõnul lühike, normaalse suuruse ja kehaehitusega, elastsete lihaste ning tugeva seljaga. Ta võistleb lühi-, kesk- ja pikamaadistantsidel.

PIPA (Pigeon Paradise - Tuvide Paradiis) oksjonikeskkond on  rahvusvaheline tuvikasvatajate ja vahendajate online-oksjonikeskkond, mille eestvedaja on belglane Nikolaas Gyselbrecht.

Eelmisel aastal müüs Gyselbrecht Belgia tuvi Armando ühele Hiina ostjale rekordilise hinnaga 1 252 000 eurot. Gyselbrecht teenis tuvi müügist komisjonitasu 720 000 eurot.

Armando ostja oli muide see sama Hiina ärimees, kes peitub nime taha Super Duper. 

New Kimi pakkumine algas 2. novembril alghinnaga 200 eurot ja tõusis viie minutiga 420 000 euroni. 

Enne Super Duperi oksjoniga liitumist tegi 1 320 000-eurose pakkumise Hiina ärimees pseudonüümiga Hitman. Tegemist on miljardär Guo Weichengiga, kellel oli plaan paaritada New Kimi ühe oma isaslinnuga. 

Super Duper liitus oksjoniga pühapäeva hommikul. 

Weicheng oli nõus maksma ükspuha kui suure summa, kuid kahjuks jäi tal lihtsalt ajast puudu. 

Hitmaniga oksjoniduelli astunud Super Druper tuli võitjaks väga napilt. Mõlemad pakkujad suurendasid summat 100 000 euro kaupa, kuni Super Duper tegi võidupakkumise vaid sekundid enne oksjoni lõppu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles