VIDEO ⟩ 5 viisi, kuidas oma kassile tahtmatult krambihoo võid tekitada

lemmik.postimees.ee
Copy
Kuvavõte videost, milles on näha krampide käes vaevlevat kassikest.
Kuvavõte videost, milles on näha krampide käes vaevlevat kassikest. Foto: Haabersti Loomakliinik / Facebook / Kuvatõmmis

Loomaomanikud võivad tahtmatult oma kasside krambihooge põhjustada –liigutades fooliumpaberit, kolistades tassis lusikaga, kolistades võtmeid, kriuksutades metallist esemeid või hõõrudes klaasi.

Audiogeensed krambid esinevad kassidel igasuguste harjumatute kõrgsageduslike helide kuulmisel. Haigushood väljenduvad erineva tugevusega krampides, alates peaaegu nähtamatust hoost kuni epileptilise staatuseni, kirjutas Haabersti loomakliinik Facebooki postituses.

Loomakliinik rõhutab, et sellised hood võivad juhtuda ka siniste silmadega valgetel kassidel, kes on potentsiaalselt kurdid. «Asi on selles, et mitte kõik kurdid kassid ei ole kurdid meie arusaamises, nad lihtsalt ei kuule mõnda meie jaoks tavapärast heli,» kirjutas loomakliinik.

Videos on näha audiogeensete krampide väljendumist kommipaberi lahtivõtmisel. «Olge tähelepanelikud oma lemmikutega – ärge tekitage nende kõrvade jaoks ebameeldivaid helisid!» kirjutas loomakliinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles