PILDID ⟩ Tartus elavat pere ootas keldris ees jahmatav vaatepilt (1)

Anna Maria Naanuri
, Reporter-toimetaja
Copy
Kondine kärnkonn, kes mitu kuud teataja keldris oma saatust ootas.
Kondine kärnkonn, kes mitu kuud teataja keldris oma saatust ootas. Foto: Virge Võsujalg Photography / Facebook

14. novembril leiti Tartus elava pere keldrist nälginud ja nõrk kärnkonn. Vaeseke oli päästmist oodanud juba suvest saati, sest teatajapere polnud enda sõnul ammu keldris käinud. Konn oli väga loid ja lihtsalt õue teda panna ei saanud, vahendas MTÜ Metsloomaühing Katrin Idla lugu.

Metsloomaühingu Tartumaa piirkonnajuht Airiin oli samal päeval tööl. «Kui miskit on, siis saatke tegelased siia» ütles Airiin, vahendas metsloomaühing. Konna keldrist leidnud pereliige kõndiski Airiini juurde, Rimi paberkott näpus.

Kärnkonn taastub tasapisi ning suutis järgmisel päeval ise veekausini minna.
Kärnkonn taastub tasapisi ning suutis järgmisel päeval ise veekausini minna. Foto: Virge Võsujalg Photography / Facebook

Kohale jõudes oli konn vaja toimetada Tartust Paidesse, kus teda ootas ettevalmistatud taastumiskoht. Metsloomaühingu vabatahtlikud oli konna nähes jahmunud. «Meile vaatas vastu konn, kes oli tõsiselt kaalu kaotanud. Piltlikult öeldes oli temast alles vaid luu ja nahk, kuid konnake oli siiski elus!» kirjutas ühing.

Konnakesele loodi spetsiaalselt liigiomane keskkond, kus taastuda.
Konnakesele loodi spetsiaalselt liigiomane keskkond, kus taastuda. Foto: Virge Võsujalg Photography / Facebook

Kondikene on taastumas liigiomases keskkonnas ning 15. novembri hommikul suutis konn ise veekaussi ronida. «Muidugi oleme me tema pärast praegu ka väga mures, sest olukord on meie jaoks uudne,» sõnas ühing.

Viimaste andmete kohaselt ei pidanud konna tervis, vaatamata ravile, vastu, vahendas metsloomaühing Facebookis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles