Raske operatsiooni üle elanud Hiiumaa nastik hakkas sööma

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Hiiumaal ogaliku alla neelanud ja raske operatsiooni üle elanud nastik sõi lõpuks esimest korda.
Hiiumaal ogaliku alla neelanud ja raske operatsiooni üle elanud nastik sõi lõpuks esimest korda. Foto: Keity Särg / kuvatõmmis Eesti mestloomaühingu Facebookist

26. oktoobril leiti Hiiumaalt noor nastikupreili, kes vajas inimeste abi, sest oli ogaliku alla neelanud. Keeruliseks ja Eestis ainulaadseks operatsiooniks Tallinna toodud nastik elas operatsiooni üle ja toibub nüüd oma hoiukodus. 

Esimest korda prooviti nastikule süüa anda eelmise nädala pühapäeva hilisõhtul. Kuid kahjuks ei olnud nastik siis veel toidust huvitatud.

Esmaspäeval tegi aga nastiku hooldaja Keity Särg uue katse ja siis läks kõik hästi. 

«Naaskel kugistas edukalt alla ühegrammise hiirepoja ning tunneb ennast jätkuvalt hästi!» rõõmustas Eesti metsloomaühing Facebookis. 

«Lisame ka pildi Naasklist. Teisel pildil on Keity punase ringiga tähistanud piirkonna, kuhu õhtuks söögipoolis jõudnud oli. Nüüd siis jälgime toidu teekonda ning hoiame nastikut jätkuvalt stabiilselt 23 soojakraadi juures, et ta haavad kenasti paraneksid. Ilmselt saab Naaskel pulmadeks terveks ja aprillis saame ta Hiiumaal vabastada,» lisas Eesti metsloomaühing.

Hiiumaa Naaskli edusammud! Meie eileõhune katse Hiiumaa nastikule süüa anda ebaõnnestus - Naaskel hiirt süüa ei...

Posted by Eesti Metsloomaühing on Esmaspäev, 9. november 2020

Nastikupreili, kellele metsloomaühing on nimeks pannud Naaskel leiti oktoobri lõpus Hiiumaalt. Nastik vajas inimeste abi ja operatsiooni, sest oli ogaliku alla neelanud. Nastikule tehti Eestis ainulaadne operatsioon Tallinna loomade kiirabi kliinikus. Operatsiooni vapralt üle elanud nastikupreili kosub nüüd oma hoiukodus. 

Toeta nastiku ravi

Eesti Metsloomaühing on vabatahtlikul tegevusel ja vaid annetuste toel toimiv ühing, seetõttu on neile igasugune toetus väga oluline.

Metsloomade aitamiseks vajalikke kulusid saad aidata maksta helistades:

Nr 9009933 – annetad 5€

Nr 9009955 – annetad 25€

Kuula palun kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Selgituseks: «Hiiumaa nastiku raviks»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles