PILDID ⟩ Tartu loomaarstid päästavad noort koera, kelle äkiline haigestumine on mõistatus

lemmik.postimees.ee
Copy
Tobuke mõni aeg tagasi, kui kõik oli veel hästi.
Tobuke mõni aeg tagasi, kui kõik oli veel hästi. Foto: Eesti Loomakaitse Liit / Facebook

Ebanormaalselt kõrge põletikunäit, ränk palavik, jalgade halvatus.... Need on vaid mõned hullud sümptomid kõigest kaheksa kuu vanusel koeral, kelle ootamatu haigestumine on Eesti loomaarstidele paras mõistatus. 

Eesti Loomakaitse Liit sai pühapäeval teate Tobukese nime kandvast koerast, kes oli teisipäevast saati haige ja tema pere oli lootusetult nurka surutud, sest lemmiku raviks raha enam ei olnud. Nad olid koera näidanud erinevates loomakliinikutes, kuid looma piinadele polnud lõppu näha.

Loomakaistjad saatsid koera kiiremas korras Tartu Maaülikooli väikeloomakliinikusse. Tobuke on kliinikus ja vajab magnetuuringut. Tal on kõigi jalgade osaline halvatus ning diagnoosimiseks on MRT uuring liidu sõnul parim variant. Tobukese raviarve või sellega seoses tõusta ligi 2000 euroni (MRT 700 eurot + labor), kirjutas liit Facebookis. 

Tobukese tervislik seisund on loomakaitsjate teatel väga halb. Kutsika palavik on üle 40 kraadi ning ta pole alates kolmapäevast suutäitki söönud. Tobuke on loid, ei taha liikuda ning oigab valust ja on kägaras. Isegi ravimid pole kutsikat aidanud.

Tobuke.
Tobuke. Foto: Eesti Loomakaitse Liit / Facebook

Loomakaitse liit leppis Maaülikooli väikeloomakliinikuga kokku, et nad garanteerivad raviarve tasumise. Tänu sellele oli kliinik nõus kutsika kohe vastu võtma.

Võib öelda, et Tobukene jõudis kliinikusse viimasel sekundil. Ooteruumis kukkus koer kokku ja kaotas teadvuse, postitas liit. Hiljem tekkis kutsikal ka krambihoog.

Kliinik tegeleb jätkuvalt koera stabiliseerimisega. Tema põletikunäit oli viimastel andmetel peaaegu 200, normaalne on kuni 10. Tehakse erinevaid proove ning manustatakse ravimeid. Koer reageerib kutsumisele vaid silmadega, kuid püsti ei tule.

Tobuke.
Tobuke. Foto: Eesti Loomakaitse Liit / Facebook

Tobukese päästmiseks palub Loomakaitse Liit kõigi abi, et koerakesele võimaldataks kõik vajaminevad protseduurid ja ravimid. Täpsem info SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles