GALERII ⟩ Viimsis laglesid pildistanud fotograaf leidis linnu päev hiljem kuulihaavaga

lemmik.postimees.ee
Copy
Lagle.
Lagle. Foto: Ave Kruusel / Facebook

Loodusfotograaf Ave Kruusel pildistas 31. oktoobril Viimsis, Püünsi-äärsel rannalapil rändepeatusel olevaid mustlaglesid. Päev hiljem leidis Kruusel samast kohast linnu raskete vigastustega. Kliinikus selgus, et tegu oli kuulihaavadega.

«Laupäeva õhtul tuli ootamatult mõnus loojanguvalgus ja ma sain neid selles valguses ka pildistada. Usaldus oli lagledel inimese vastu nii suur, et vaiksel ootamisel liikusid linnud mulle väga lähedale. Mõnus oli,» kirjeldas Kruusel Facebooki postituses.

«Kedagi see siiski häiris, sest esmaspäeva hommikul, kui taas mõnus valgus oli, leidsin ühe neist lagledest maast. Lind ei jaksanud tõusta. Ma üldiselt loodusesse ei sekku ja leian, et sellised asjad peavad kulgema omasoodu, aga kuna linnu käitumine oli väga veider ja ta oli avalikus kohas, võtsin ma ta kaasa,» sõnas Kruusel.

Naine uuris, kust linnule kõige sobivam abi oleks otsida ning tegutses vastavalt juhistele. Kruusel viis linnu Tallinna loomakliinikusse, kus laglel proovid võeti ning teda ravida püüti.

Täna hommikul sai naine vastuse, et lagle siiski suri. Linnu kehast leiti mitu kuuli ja surma põhjus oli halvasti kukkumise tagajärg.

«Eks seda lugu võib nüüd vaagida nii- ja naapidi ning vaid oletada, kuidas ühel äärelinna rannikul linnule kuulid kerre sattusid,» nentis Kruusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles