Kuressaare lennujaama lähistel peitis end külmunud kassike

lemmik.postimees.ee
Copy
Alajahtunud kassike mässiti sooja teki sisse.
Alajahtunud kassike mässiti sooja teki sisse. Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu / Facebook

Eile, 30. oktoobril sai MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu kõne, kuidas Kuressaare lennujaama kergliiklustee kõrval põõsas, ühe ja sama koha peal üks süsimust kass kössitab. Kõne kohaselt oli kassike juba kaks päeva põõsas redutanud ning inimesi ega koeri ei karda.

MTÜ sõitis kiiresti kohale ning eest leiti loid ja apaatne kassike.

Väliseid vigastusi kliinikus ei tuvastatud, kassike oli täiesti liikumisvõimeline, aga meeletult kõhn. Lemmik kaalus vaid kaks kilogrammi ja oli tugevalt alajahtunud. Kraadimise tulemusena mõõdeti kassi kehatemperatuuriks kõigest 32 kraadi, kirjutas MTÜ.

Peale temperatuuri normaliseerumist pandi kassile kanüül, et õnnetukest tilgutades veidi turgutada. Täna, 31. oktoobril oli kiisu uuesti kliinikus, temperatuur oli normaalne ja mis põhiline - püsib normaalne, rõõmustas MTÜ. Lisaks on lemmikule plaanis teha ultraheli- ja röntgeniuuring, et välistada kasvajad.

Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu / Facebook

Päästetud emane kass on väikest kasvu, süsimusta karva ning valgete vurrudega. Lemmik on MTÜ sõnul sõbralik ja jutukas.

Kiipi kassil ei ole ja kuna ta on nii kõhn ja veetustunud, siis ei suutnud tohtrid tuvastada ka seda, kas loom on steriliseeritud või mitte. «Praegu tundub, et temaga saab kõik korda. Ta on aktiivsem ja tunneb ka toidu vastu huvi,» kirjutas MTÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles