VIDEO ⟩ Pisike kassipoeg jäi kiirteel napilt autorataste alla

lemmik.postimees.ee
Copy
Kassipoeg teed ületamas
Kassipoeg teed ületamas Foto: Оставайся человеком / Facebook / Kuvatõmmis

Loomaaktivist Heiki Valner jagas Facebooki vahendusel videot, milles on näha keset kiirteed värisev kassipoeg, kes sõiduteed ületades oma elu eest võitles.

Video postitaja sõnas «jääge igas olukorras Inimeseks!» mille peale Valner soovitas omakorda hoopis «mitteinimene,» olla. «Suurem osa inimesi enda autot kinni ei pea kui sõiduteel looma näevad. Seda tõestab ka Venemaa maanteekaamera poolt jäädvustatud videolõik. Nii on paraku alati ja kõikjal. Eesti pole siin mingi erand,» sõnas Valner.

Оставайся человеком

Оставайся Человеком в любой ситуации

Posted by Bilskiy Community on Reede, 20. September 2019

«Nii on paraku kõikjal, Eesti pole siin mingi erand. Mul on väga raske pärast aastatepikkust loomadega rahmeldamist Eestis, eriti aga Tallinnas elada, sest väga paljud ristmikud ja tänavad seostuvad esmajoones allaaetud loomade ja lindudega, keda päästa ei õnnestunud,» sõnas Valner.

Valner jagas postituses ka enda lugu, vältides teadlikult neid kohti, kus loomad teed võivad ületada. Valner kirjeldas postituses sarnast lugu, kus kassipoja elu suurde ohtu sattus.

Möödunud suvel ootasid Haabersti ristmikul rohelise fooritule süttimist mitmed sõidukid, kuid samal ajal püüdis sõiduteed ületada kassipoeg. Rohelise fooritule süttides startisid sõidukid Tabasalu poole, seades sellega ohtu kiisu elu ja tervise.

Kassipoeg ehmus ja jooksis tagasi. Esimene auto aga sõitis temast üle ja seejärel ka teine. 

«Mis on aga esimese autojuhi vabandus? Sa seisid foori taga ja nägid kõike! Kiirus ei olnud ju suur või äkki ei näinud, kui olid peadpidi telefonis ja samuti ei saa välistada asjaolu, et Eesti riik on hakanud pimedatele sõidukijuhtidele juhilube väljastama. Nii et ärge olge inimesed kui looma teel näete. Olge vähemusse kuuluvad veidrikud, kes kinni peavad ja elushinge ohtlikust olukorrast päästavad,» lisas Valner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles