Tšehhi Vabariik astus suure sammu puurikanade parema kohtlemise suunas

lemmik.postimees.ee
Copy
Puurikanad on surutud ühe A4 paberilehe suurusesse puuri.
Puurikanad on surutud ühe A4 paberilehe suurusesse puuri. Foto: Shutterstock

Tšehhi Vabariik võttis vastu seaduse, millega keelatakse kanade puurides pidamine. Seadus jõustub 2027. aastal ning aitab kanade heaolu oluliselt parandada, kuna riigis peetakse igal aastal puurides 4,5 miljonit kana, kirjutab MTÜ Nähtamatud Loomad.

Lisaks Tšehhile on Euroopas selle positiivse otsuse varem vastu võtnud Luksemburg, Austria, Slovakkia ning Saksamaa. Euroopa Liidus kasutusel olevates puurides on igal kanal vaid umbes ühe A4-suuruse paberilehe jagu ruumi. Kitsaste elutingimuste tõttu ei saa kanad teha kõige lihtsamaidki loomuomaseid tegevusi nagu näiteks tiibade sirutamine. 

??VÕIT KANADELE! ?? Tšehhi Vabariik võttis vastu seaduse, millega keelatakse kanade puurides pidamine. Seadus jõustub...

Posted by Nähtamatud Loomad on Pühapäev, 18. Oktoober 2020

Eestis on juba 40 protsendil toidusektori jaekettidest, sealhulgas Maxima, Rimi ning Prisma, lubanud loobuda puurikanade munade müügist. MTÜ Nähtamatu Loomad veab kampaaniat, et ka Selver ja Tallinna Kaubamaja Grupp loobuksid kanade puurispidamise toetamisest ning läheksid üle puurivabade munade müügile.

Anna oma allkiri ja näita Selverile, et Sinagi soovid, et Selver ja Tallinna Kaubamaja loobuks puurikanade munade müügist: https://sydametuselver.ee/ 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles