VIDEO ⟩ Kaks võimalust, kuidas oma kodukassi elu paremaks muuta

lemmik.postimees.ee
Copy

Koertekooli Kratt online-kassikursuse juhendaja Laura Kiiroja tutvustab vaatajatele, kuidas kassile parem elukeskkond luua ning looma käitumist mõista.

Mida kassid vajavad?

See sõltub kassist ning nende arvust majapidamises. Ainult söögikauss, liivakast ja magamisase ei ole kassi jaoks piisav. Eriti, kui tegu on toakassiga, on vajalik elamist sobivamaks kohendada, et loom saaks oma aega veeta sarnaselt sellega, mida ta teeks ka looduses. Näiteks õuekassil on võimalus püüda saaki, turnida ja kraapida küüsi.

Mis on kodusisustuses suurimad vead, mida inimesed kassi võttes teevad?

1. Liiga vähe magamisasemeid – ideaalis võiks kassil olla magamisase nii diivanil; mõnes privaatses kohas, nagu näiteks riidekapis; akna all, päikese käes kui ka riiuli peal või mõnes kõrgemas kohas.

2. Liiga vähe mänguasju – olenemata vanusest peaks kassil olema erinevaid mänguasju, millega oma aega veeta. Kassi mänguasjad ei pea olema kallid, sobivad ka kodustest vahenditest valmistatud vidinad, näiteks fooliumist kokku kägardatud pall, pudelikorgid ja karvased patsikummid.

Miks lööb kass paitamise ajal järsku hambad sisse?

Inimesed ütlevad tihti, et paitasin kassi ja järsku lõi loom hambad kätte, kuid tegelikult annab kass pisikesi signaale, kui ta füüsilist kontakti ei soovi. Las kass initsieerib ise füüsilist kontakti.

Proovida võib 3 sekundi reeglit. Alguses teed kassile kolm sekundit pai ning seejärel teed sama pika pausi, et näha, kas kass tahab jääda või lahkuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles