Hundu-Ruudi vajab kiirelt heade inimeste abi

lemmik.postimees.ee
Copy
Hundu-Ruudi.
Hundu-Ruudi. Foto: Eesti Loomakaitse Liit / Facebook

Eesti Loomakaitse Liit annab Facebooki vahendusel teada, et Maaülikooli kliinikus viibiv koer Hundu-Ruudi vajas erakorralist peeniseemaldusoperatsiooni ning seisab silmitsi nüüd mitme tuhande eurose arvega.

Hundu-Ruudi perenaine sai tõelise šoki, kui reede hommikul koera aediku juurde minnes ohtralt verd ning verist koera nägi. Koer suunati viivitamatult Tartu Maaülikooli Loomakliinikusse.

??? "HUNDU-RUUDI VAJAS ERAKORRALIST OPERATSIOONI JA VIIBIB MAAÜLIKOOLI KLIINIKUS!"??? ? Raviarve tuleb ca 3500 eurot...

Posted by Eestimaa Loomakaitse Liit on Esmaspäev, 5. Oktoober 2020

Vastuvõtul selgus, et koer vajab esimesel võimalusel operatsiooni. Hundu-Ruudil on raskete vigastuste tõttu vaja eemaldada peenis ning teha pissimise jaoks teine väljapääs. Kahjuks oli koerake kuidagi peenist vigastanud ning see oli ligikaudu kolmandiku ulatuses läbilõigatud ja hakkas irduma. Tekkinud oli ka infektsioon ja verekaotus. Hundu-Ruudi stabiliseeriti, alustati valuravi ja antibiootikumikuuri, kuni koer oli võimalik operatsioonile viia.

Loomakaitse Liit oli valmis tegema kõike, et Hundu terveks saaks ning ühendust võeti ka nõelravi spetsialisti Jaanus Nõgenega, kelle sõnul ta nii raskete vigastustega koera varem ravinud polnud. Nii Nõgene kui Loomakaitse Liit koos pererahvaga nägid, kui palju koer ise kaasa aitas, et paraneda. Tema elutahe on väga suur.

Tahtmine võib olla suur, kuid üksi Loomakaitse Liit selleks suuteline pole. Abi osutatakse ainult annetuste toel ja viimasel ajal on väljaminekud olnud suuremad kui annetused, kirjutab Loomakaitse Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles