VIDEO ⟩ Napp pääsemine: saarmas hüppas kiskja nina eest mehe paati

, reporter-toimetaja
Copy
Foto: Kaader

Vaid mõned sekundid veel ja elu eest ujuv saarmas oleks oma jälitaja õhtusöögiks langenud. Kui ei oleks olnud Johni ning tema paati. 

Ameeriklane John Dornella, kes oli oma paadiga tulnud Alaskas asuvale Kachemaki lahele kalastama, võib ennast nüüdsest vabalt nimetada saarma kaitseingliks. Mees märkas vaikselt paadiga lahevees loksudes vaid mõned meetrid eemal vees suurt seljauime ning sellest veidi eespool kellegi peanuppu. John asus tagaajamist filmima ning üsna pea sai selgeks, et jälitajaks on mõõkvaal ning saakloomaks elu eest põgenev saarmas, kirjutas Animal Channel. 

Hädas saarmas märkas mehe paati ning võttis suuna päästva aluse poole. Johni suureks üllatuseks hüppaski ähmi täis saarmas paati ning seda viimasel hetkel, sest näljane mõõkvaal oli kohe tal kannul.

John püüdis ehmunud looma rahustada ja seletada, et ta on väljaspool ohtu, kuid saarmas pidas ohutumaks siiski vette tagasi ronida, sest suurt kiskjat ei olnud enam läheduses näha. Kohe varsti oli ta aga paadis tagasi, sest vaal ei kavatsenud magusast suutäiest nii lihtsalt loobuda ning tiirutas veel pikalt paadi ümber. 

Johni sõber Chantrelle Major filmis tegevust oma paadist veidi eemal, kust on hästi näha, kuidas mõõkvaal kuidagi alla anda ei taha ning paadis kükitavat saarmast ootab.

Lõpuks ujus pettunud vaal siiski minema ning kui saarmas sai aru, et täna ta kiskja taldrikule ei jõua, julges ta end samuti tasakesi vette libistada, mõttes kindlasti Johni enda elu päästmise eest tänades.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles