Politsei värvib Lasnamäe teid, tuletamaks meelde lemmiklooma pidamise reegleid

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Shutterstock

Täna, 24. septembril käivitas Lasnamäe linnaosa valitsus koostöös Ida-Harju politseijaoskonnaga kampaania «Rihmaga on turvaline». 

«Aeg-ajalt saab linnaosavalitsus murelikelt elanikelt teateid koertest, kes jalutavad ilma rihmata. Selline omaniku hoolimatu suhtumine neljajalgsete pidamise reeglitesse võib kaasa tuua mitte ainult materiaalse kahju tekitamist, vaid ka teiste jalutajate ja lemmiklooma vigastamist. Seetõttu poleks üleliigne tuletada meelde, et avalikes kohtades, välja arvatud koerteväljakutel koeraga jalutades tuleks panna loom rihma otsas,» ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Kampaania «Rihmaga on turvaline» raames värvitakse kõnniteedele vastavad piktogrammid, eesmärgiga juhtida koeraomanike tähelepanu ning tuletada meelde rihmastada oma lemmikloom. Kahekeelsed piktogrammid, millel on kujutatud jalutusrihma lõugade vahel hoidev koer, joonistatakse esialgu linnaosa pargiteedele ja koerteväljakute vahetusse lähedusse. Kokku tehakse Lasnamäel ligi 40 vastavat piktogrammi.

Vladimir Svet ja Roger Kumm värvivad kampaania raames kõnniteedele vastavad piktogrammid.
Vladimir Svet ja Roger Kumm värvivad kampaania raames kõnniteedele vastavad piktogrammid. Foto: Lasnamäe LOV

Vastavalt Tallinnas loomade pidamise reeglitele peab koer olema avalikus kohas alati rihma otsas. Koera võib avalikus kohas jalutusrihma otsast vabastada või kandevahendist välja lasta vaid koerte jalutusväljakul.

«Lahtiselt jalutavate või lahti pääsenud loomadega puutub politsei endiselt sageli kokku. Kõige enam juhtumeid on just koertega. Kuna lahtiselt jalutav koer võib sattuda õnnetusse või põhjustada seda ka ise, kutsub politsei üles jalutama oma loomaga rihmastatult. Nii on kõigi turvalisus tagatud ja nii on ka koeral kindlam ja turvalisem olla. Looma omanik aga peaks endale alati meelde tuletama, et kõik, mis tema lemmikuga juhtub või on lemmiku poolt põhjustatud, on just tema vastutusel,» ütles Ida-Harju politseijaoskonna juht Roger Kumm.

Juhul, kui koer ründab inimest, peab viivitamatult abi kutsuda, helistades hädaabinumbril 112.

Kokku on Tallinnas 20 koerte jalutusväljakut, neist 5 asuvad Lasnamäel - aadressil Vormsi 5, Liikuri 56 ning Kivila, Tondiloo ja Pae parkides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles