Kassidele pühendatud näitusel saab näha kolme Balti riigi kunstnike töid

, reporter-toimetaja
Copy
Leedu kunstniku Onutė Juškienė töö.
Leedu kunstniku Onutė Juškienė töö. Foto: Kunstiruum Estonia / Facebook

24. septembril kell 12.00 avab Kunstiruum Estonia T1 kaubanduskeskuses oma esimese teemanäituse, mis on pühendatud kassidele. Kassid on elanud inimeste kõrval tuhandeid aastaid ning on inspireerinud kunstnikke ajaloo vältel ikka ja jälle.

Käesoleval näitusel uurivad Baltikumi rohem kui 30 erinevat professionaalset kunstnikku, milline on kasside roll tänapäeval. Galerii omanik Edward Köster rõhutab, et kassid tähendavad inimestele lemmiklooma ja karvast sõpra, aga ka filmi- ja arvutimängu kangelast, raamatu tegelaskuju jne.

Tuntumatest kunstnikest osalevad August Künnapu, Uno Roosvalt, Lilian Mosolainen, Mauri Gross, Sergei Inkatov, Anatoli Strahhov, Sirje Eelmaa, Naima Neidre, Toomas Kuusing, Sandra Jõgeva, Peeter Krosmann jt. Eestist.

Leedust osalevad Miglė Kosinskaitė ja Onutė Juškienė.

Lätit esindavad teiste hulgas Ilgvars Zalāns, Līga Ķempe, Marta Gotlība, Ineta Freidenfelde, Inga Jurova, Aivis Pīzelis. Kokku osaleb Lätist 15 kunstnikku.

Kunstiruum on kunstivaldkonnas esimene kunsti müügigalerii, kus 500 ruutmeetril on esitletud 50 professionaalselt tegevkunstnikult üle 350 unikaalse teose. Kunstiruumis on lisaks Eesti autoritele ka põnev valik Läti ja Leedu kunstnikelt.

25. septembril avab Kadrioru kunstimuuseum rahvusvahelise näituse «Alati meie kõrval», kus uuritakse kasside ja koerte kujutamist alates varauusajast kuni 19. sajandi lõpuni.

Kadrioru kunstimuuseumi direktorile Aleksandra Murrele teeb heameelt, et lemmikloomade kunstis kujutamise teema jätkub ka tänapäeval ning loodab, et publiku jaoks on inspireeriv erinevate ajastute ja erinevate näituste vahel võrdlusi teha ja paralleele tõmmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles