POLITSEI HOIATAB ⟩ Teedel on liikvel suurel hulgal pulmitavaid metsloomi

, reporter-toimetaja
Copy
Autolt löögi saanud kits.
Autolt löögi saanud kits. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei palub olla liikluses väga ettevaatlik. Sügisel on taas palju hämarat ja pimedat aega ning metsloomi on halva nähtavuse korral keerulisem märgata, eriti kiiresti sõites. Lisaks on metsas elavatel sarvilistel sügisel pulmad, mis teeb nende käitumise tihti ettearvamatuks.

Täna öösel ja eile õhtul teatati numbrile 112 viiel korral auto ja metskitse kokkupõrkest, kahel korral teatati, et auto alla jäi kährik ning ühel mäger. Inimesed õnnetustes viga ei saanud. Lisaks teatati, et Haapsalus nosivad põdrad ühes aias õunu, põtru nähti ka Pirital.

Viimasel ajal on nähtud omapead ringi jooksmas ka suuri koduloomi. Reedel kappas hobune Rae vallas, täna nähti omapead suksusid Narva-Jõesuus. Viimastel päevadel on olnud ka teateid omapead ringi jalutavatest lehmadest.

Politsei tuletab meelde, et lisaks koertele peavad ka lehmad, hobused, lambad ja muud koduloomad olema sellistes aedades, kust nad iseseisvalt jalutama ei pääse. Päris karm on mõelda, mis juhtub, kui sõiduauto põrkab kokku hobuse või lehmaga. Õnnetusi väldivad korras aiad ja tugevad väravad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles