GALERII ⟩ 32 armast eakat koduotsivat kiisut ja vanema kassi võtmise plussid

, reporter-toimetaja
Copy

Täna tähistatakse vanavanemate päeva! Jagame sel puhul galeriid natuke vanematest, aga siiki väga armsatest kiisudest, kes Pesaleidja kassitoas oma päris kodu ootavad. Kindlasti on eaka kassi võtmisel väga palju plusse. Pesaleidja ongi teinud kerge ülevaate, mida oodata, kui otsustad veidi vanema kiisu kasuks.

Eakamatel kassidel ja vanavanematel on mõningaid ühiseid jooni – mõlemad on väljapeetud, tasakaalukad, väärikad ja elukogenud. Pesaleidja kassitoas on ka mitmekordseid vanavanemaid, kes ootavad oma kodu, kus rahulikult pensionipõlve veeta ja väärikalt vananeda. 

Tihtipeale, kui inimestel tekib soov adopteerida, siis esimene mõte on ikka kassipoeg. Ent siinkohal tuletame meelde, et ka eakad kiisud vajavad kodu ning ka nemad pakuvad oma uuele perele palju-palju rõõmus ja armastust!

Miks pakkuda kodu just eakale kiisule? Toome sulle kolm põhjust:

1. Täiskasvanutel kassidel, eriti juba eakamatel kassidel, on kodu leida palju raskem kui kassipoegadel. Ent iga kassike ju väärib oma kodu, kasvõi väärika pensionipõlve veetmiseks.

2. Täiskasvanud kassid, eriti eakamad kassid, on enamasti rahulikumad ja korralikumad kui kassipojad, kes on väga uudishimulikud, aktiivsed ja vallatud.

3. Kui soovid kaisukassi, siis on eakam kass tõenäoliselt sinu jaoks. Eakamatele kassidele meeldib enamasti rohkem magada, kaisutada ja niisama pikutada kui kassipoegadele.

Ent eaka kassi puhul on ka eripärasid, millega peaks arvestama. Kindlasti soovitame eakale kassile pakkuda tema eale kohast toitu. Pea igal kassitoitu tootval firmal on olemas eraldi toit eakatele kassidele. Eaka kassi puhul tuleb tervisega arvestada – soovitame käia vähemalt korra aastas kiisuga arsti juures tervisekontrollis, kui arst soovitab, siis ka tihedamini.

Ka eakamale kassile meeldivad mõnikord kõrgemad hubasemad kohad. Kõrgemate kohtade juurde tekita nii öelda trepid, näiteks aknalaua alla pane tool või madalam laud, et kass ei peaks otse aknalaualt põrandale hüppama. Sellised hüpped kõrgelt võivad talle haiget teha, näiteks võib ta oma puusad ära põrutada. Veendu, et teie vanema kassi toidukausid, liivakast, pesad, mänguasjad oleksid põranda lähedal.

Loe ka toredaid kodu-uudiseid kõrgemas eas adopteeritud Prouast ja Emmast.

Kui tundsid, et sinust võiks saada hea pereliige mõnele kaisumaiale eakamale kassile ja sind hakkas mõni galeriis nähtud kiisudest huvitama, saad nende kohta lähemalt uurida Pesaleidja kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles