Juhuslik möödasõitja päästis elutult lebava kassipoja elu

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: shutterstock.com

Eile õhtul jäi Kiviõlis, Kesk puiesteel inimestele silma sõiduteel lebav kassipoeg. Möödakäijad pidasid loomakest surnuks, kuid parasjagu mööda sõitnud Evelyn Danilov otsustas siiski auto kinni pidada ja päästis tänu sellele ka kassipoja elu.

Eile õhtul jäi Kiviõlis, Kesk puiesteel inimestele silma üks sõiduteel elutult lebav kassipoeg. "Surnud, nii kahju!",...

Posted by Heiki Valner on Kolmapäev, 26. august 2020

Naine pidas auto kinni, et elu kaotanud loomake haljasalale tõsta, süles olles tegi aga kassike ühe silma lahti. 

«Appi! Nüüd teeb viimaseid hingetõmbeid,» hüüatasid lähemale tulnud noored. 

Kiisuke avas ka teise silma ja hakkas raskelt hingama. Evelyn helistas Loomapäästegrupi lühinumbrile 1414 vaatamata sellele, et pärast kella kuut õhtul nad kõnedele vastama ei pea. Ka see pani noori imestama, sest nad ei teadnud üleüldse, mida taolises olukorras teha või kuhu vigastatud loomast teatada?

«Sai kokku lepitud, et aja kokkuhoiu mõttes hakkab Evelyn Kiviõlist ja mina Tallinnast sõitma ning trehvame kas Viitna või Kuusalu kandis, vastavalt olukorrale,» kirjeldab Valner keerulist olukorda.

Korraga hellas Evelyn tagasi:

«Sul pole vaja sõita! Mu Rakveres elav sõbranna Pille-Riin Tammik-Õun toob ta ise kohale. Kuhu viia?»

«Las viib Loomade Kiirabi Kliinikusse. Ma teatan ette, et tegemist on Loomapäästegrupi loomaga ja siis ei teki arve tasumise osas küsimusi.»

Kiirabis võeti kassipoeg kohe ette ning loomaarstide imestus oli suur, sest kassikesel polnud mitte ühtki katkist luud ega purunenud siseorganit. Valner käis kassi ka ise öösel vaatamas ja imestas, et loom pole veel metsistunud, inimesest võõrdunud ja keegi saab tulevikus endale väga hea lemmiklooma.

Loomaarst dr Elin Põldemaa armus tillukesse karvakerasse ära ja võtaks ta kohe endale kui mees vaid lubaks.

«Aitäh Evelyn ja Pille-Riin! See oli hea päästmine ja võite rahumeeli ühe päästetud elushinge heategude tabelisse kirja panna. Ilma teieta seda kiisut enam poleks, sest järgmine või ülejärgmine masin oleks temast raudselt üle kimanud. Teistele olgu see lugu aga õpetuseks ja toon näite inimeste maailmast – iga maaslamaja pole automaatselt veel laip või joodik või narkomaan, keda justkui aitama ei peaks. Ärge kiirustage hinnangute ja meelevaldsete diagnoosidega ning kontrollige ikka asi üle,» nendib Valner postituse lõpus. 

Kodupakkumised nagu ikka – 1414 või help@animalrescue.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles