FOTOD JA VIDEO ⟩ Viljandimaalt leitud mägraema vabastati taas loodusesse

lemmik.postimees.ee
Copy

Eelmisel nädalal sai Viljandimaal autolt löögi emane mäger, kelle elu eest loomaarstid võitlema asusid. Tänaseks on loom läbi teinud tubli taastumise ja naudib taas vabadust. 

«See edulugu on ses mõttes erandlik, et mägraemme elu eest pingutasid nii jahimehed, loomapäästjad kui -arstid ühise rindena,» selgitas mäkra aidanud MTÜ Loomapäästegrupp juhtfiguur Heiki Valner. Mäger lebas koomataolises seisundis paar päeva ja tundus lootusetu juhtum, kuid eutanaasiaga me nõustuda ei tahtnud.»

Kõigi asjaosaliste rõõmuks hakkas mäger lõpuks sööma ning tema olukord paranes iga päevaga. Eile saabuski päev loom taas vabastada. «Viljandimaa jahimehed olid mul vastas ja nad teadsid täpselt, kus selle mägra kodu on,» kirjeldas Valner ja lisas, et tõenäoliselt on ka tema paarikuised pojad veel urus elus. 

Kui mäger puurist välja lasti, jäi ta urusuu ette liikumatult seisma. Ilmselt olid ümbritsevad inimesed hirmutavad. Lõpuks lükati mäkra õrnalt takka ja urgu ta kaduski. Mägra päästeopratsioon läks maksma 448 eurot ja selle eest tasusid Laagna tee õnnetuses viga saanud koer Arinale annetanud inimesed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles