Politseikoer Rikky sai suure töövõidu

lemmik.postimees.ee
Copy
Rikky, Romi ja Karma
Rikky, Romi ja Karma Foto: Lõuna prefektuur / Facebook

Reede õhtul sai politsei teate, et Tartumaal Kaagvere külas läks metsa jalutama ja jäi kadunuks eakas mäluprobleemidega proua.

Muret süvendas seegi, et sama naist otsiti ka mõni aasta tagasi. Toona vältas otsing poole ööni, kuni lennusalk ta lõpuks metsast leidis.

Sedapuhku reageerisid sündmusele esmajärjekorras Lõuna prefektuuri koerajuhid oma teenistuskoertega. Selles patrullvahetuses olid koos kaheaastane teenistuskoer Rikky, kuuekuune kutsikas Romi ja äsja politseiperre saabunud kahekuune kutsikas Karma. Koerad patrullivad üheskoos, et pisemad saaksid suuremaltelt eeskuju võtta ning politseitöö väljakutsetega kohaneda.

Mürada ja mängida peab samuti saama
Mürada ja mängida peab samuti saama Foto: Lõuna prefektuur / Facebook

Politseikoer Rikky ei andnud võimalust oma võimetes kahelda ning leidis abivajava naise metsast vähem kui tunniga üles. Olgugi et kadumisest oli oma seitse tundi möödas, ei olnud ses metsasihis õnneks teisi inimesi liikumas, nii sai koer kõhklematult otsida ja liikuda mööda otsitava jälgi. Kusjuures, Rikkyle oli see esimene kadunud inimese otsing.

Kui sinu lähedane on maastikul eksinud, anna sest kindlasti aegsasti teada numbril 112 ning kuula politseilt saadud juhiseid. Võimalik, et maastik on täpselt selline, kuhu on kõige mõistlikum esmajärjekorras just koer otsima saata. Koera töö on aga seda tõhusam, mida vähem on maastikul kõrvaliste otsijate ja teiste jälgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles