Põhja-Tallinnas suleti varesepoeg puuri ja jäeti puu otsa

lemmik.postimees.ee
Copy
Majaelanike sõnul tahtsid nad varest kaitsta kasside eest
Majaelanike sõnul tahtsid nad varest kaitsta kasside eest Foto: Heiki Valner / Loomapäästegrupp / Facebook

Põhja-Tallinnas, Erika 13 hoovis oli juba mõnda aega ainsaks domineerivaks heliks ööpäevaringne vareste väga vali kraaksumine. Sellel oli ka põhjus — inimesed olid ühe varesepoja «ära päästnud» ja puu otsa puuri pannud.

Olukorda uurima läinud MTÜ Loomapäästegrupp liikmele Heiki Valnerile selgitas üks majaelanikest, et varesepoeg pandi puuri tema enda kaitseks, sest hoovis käivad kassid võivad ta maha murda. Ka sõnas vanaproua, et linnupoeg oli majas elava loomaarsti sõnul haige ja tuleks magama panna, kuid seda siiski ei tehtud.

«Vaatasin ta üle ja polnud tal häda midagi. Jalale toetab ja sabasuled olid puuris, mitte tänaval räsida saanud. Õnneks mitte hullusti ja tema saab hakkama,» kirjutas Valner sotsiaalmeediapostituses. «Tõstsin varesepoja kõrvalkrundile, seal kiisud ei käi. Üks vanalind lendas kohe juurde. Linnu sisse ei näe, aga küllap oli tal hea meel. Probleem sai lahenduse.»

Valner nentis, et suviti on linnas üsna paha elada, sest kõik teed on allaaetud või vigaseid linde täis. Neile kõigile päästjad reageerida ei jõua ja see on tekitanud abiotsijates ka nurinat. Loomade abistamine võtab kogu aja, aga oma elu tahab ka elamist. Sestap loodab Loomapäästegrupp vähemalt suveks pealinna vabatahtlikke juurde leida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles