VIDEO ⟩ Pärnumaa kiskjakaamera tabas surnud hüljest uudistama tulnud karuoti

lemmik.postimees.ee
Copy
Karu raiesmikul
Karu raiesmikul Foto: Kuvatõmmis videost

RMK Lõuna-Pärnumaale Maarjapeakse raba lähistele väikesele raiesmikule üles seatud kiskjakaamera on kuu jagu sealseid sündmusi edastanud.

Looduskaameraid haldav Tiit Hunt kirjutas RMK Loodusblogis, et röövloomadest on sagedased külalised rebased ja kährikud. «Küllap on see sama raiesmik kahe kena vanalooma ja ühe mõõdukalt kärntõvest puretud rebase hinnatud jahiala,» selgitas Hunt. «Enamgi veel, paari päeva eest toodi pimedal ajal kohale ka kaks kutsikat, küllap perekond hakkabki siin käima ja näeme, kui palju neil kutsikaid tegelikult on. Urud ju kaugel ei saa olla.»

Kährikud, 3-5 erinevat isendit, käivad suupoolist otsimas tavaliselt videvikus ja pimedas, päev kulub pigem kuskil varjulises paigas redutamisele. Haruldasemad külalised on aga karud ja kaks metssiga. 

«Suurem karu saabus pool tundi enne keskööd. Kaamera paraku ei salvestanud siis hetki, kus loom kännu kõrval pikutas ja pärast mõrras hukkunud 120-kilose hallhülge laiba mängleva kergusega metsa kuuse alla lohistas,» jätkas Hunt. Teine karu oli noor, 2-3 aastane, tuli ühe paiku öösel, nuusutas ja uudistas ja läinud oli. Metssead on ka siin kandis ikka veel harva esinevad loomad, üksik kult käis kiskjakaamera ees. Lootus hunte näha on ikka alles, sest kaks-kolm susi pole kaugel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles