TÕDE TEADA ⟩ Kuidas suhtuvad eurooplased huntidesse?

lemmik.postimees.ee
Copy
Suhtumine hallivatimehesse on üllatavalt positiivne.
Suhtumine hallivatimehesse on üllatavalt positiivne. Foto: Shutterstock

Käesoleva aasta veebruaris viis Eurogroup for Animals kuues geograafia, kultuuri ja poliitilise ajaloo poolest erinevas Euroopa riigis läbi küsitluse, et uurida avalikkuse suhtumist hunti. Hundiuurija Laura Kiiroja tegi veebilehel Looduskalender tulemustest kokkuvõtte. 

Prantsusmaal, Saksamaal, Itaalias, Hispaanias, Poolas ja Soomes küsitleti kokku 6137 täiskasvanut. Selgus, et kriimsilm võib rõõmustada, suhtumine hallivatimehesse on üllatavalt positiivne.

93 protse täiskasvanutest leiab, et huntidel on õigus elada ning 86 protsenti leiab, et huntidel on õigus elada lausa nende koduriigis. Sealhulgas 81 protsendi arvates peaksid kriimsilmad olema rangelt kaitstud. Huntide suhtes on eriti sõbralikud Itaalia, Hispaania ja Poola elanikud (kus hunte on ka rohkem). Soome, Saksamaa ja Prantsusmaa kodanikud on huntide suhtes pisut vähem tolerantsed.

Neli inimest viiest (81 protsenti) nõustub, et hundid on ökosüsteemile kasulikud. Sealhulgas 72 protsenti vastanutest nõustub, et hundid aitavad toiduahelas madalamal asuvate liikide arvukust ohjata. Sellega, et hundid aitavad saaklooma populatsioone tervena hoida, jahtides peamiselt haigeid, nõrku ja vanu isendeid, nõustus 69 protsenti vastanutest.

Täisteksti loe Looduskalendrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles