Varemgi loomi väärkohelnud Harjumaa naine hülgas tänavale raskelt haige kassi

lemmik.postimees.ee
Copy
Ämarist leitud kassi silma päästa võimalik ei ole
Ämarist leitud kassi silma päästa võimalik ei ole Foto: MTÜ Abivajavad loomad Tapa vallas

Täna teatati MTÜ Abivajavad loomad Tapa vallas vabatahtlikule Ämaris elavast kassist, kelle silm on peast välja mädanenud. Kassil on ka omanik, kelle käest võttis VTA mõned kuud tagasi ära kutsika, keda perenaine peksis.

Kohalike sõnul olevat kass juba ammu käinud ringi ühest silmast pimedana, kuid oli vahepeal ilmselt toas, sest teda polnud tänaval näha. Üks naaber teadis aga MTÜ vabatahtlikele öelda, et perenaine oli ta nüüd õue visanud. Kass tuigerdas vaevaliselt ringi ning Ämari elanik, kes temast loomapäästjatele teada andis, sai kassi kätte ja viis ta veterinaaride hoole alla. 

Kliinikus selgus, et kassi põletikunäitajad on niivõrd kõrged, et ka kogenud arst ei olnud sarnast olukorda varem näinud. Näit, mis võiks olla kuni 19 000, oli õnnetul kassil 99 000. See tähendab, et lisaks silma kaotusele on kassil ka sepsis. 

MTÜ otsustas koos loomaarstidega, et kassi eutaneerimine pole vajalik ning tema elu püütakse päästa. See tähendab raviarvet, mis võib ulatud mitme tuhande euroni — esmalt vajab kass vereülekannet ja seejärel üht või mitut silmaoperatsiooni, kui tema seisund paranenud on.  

MTÜ Abivajavad loomad Tapa vallas otsib kassile A-grupi verega doonorkassi. Kass peaks kaaluma vähemalt 5-6 kilo, olema terve ja korralikult igal aastal vaktsineeritud. Doonorkassi oodatakse Tallinnasse aadressile Mustamäe tee 44, Loomade Kiirabi kliinikusse.

Kuna MTÜ Abivajavad loomad Tapa vallas tegutseb vaid annetuste toel, paluvad aitajad nüüd abi kassi kliinikuarve tasumiseks. Tegu on kolmanda täna leitud haige kassiga ning ainuüksi ühe kiisu statsionaarravi ja vereproovid lähevad maksma kuni 300 eurot. Iga väiksemgi panus on seetõttu ülimalt oluline. 

Kassi paranemist saad toetada pangaülekandega: 

Swedbank: EE252200221073300367

Mtü abivajavad loomad Tapa vallas

Selgitus: Ämari kass

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles